Субсидії таки урізали, а збільшені соціальні нормативи працюватимуть тільки у «червоних зонах»

В уряді скасували норму щодо збільшення соціальних нормативів ЖКГ на 50%

Зміни щодо призначення субсидій ухвалили під час роботи Кабінету міністрів у середу. 

- Сьогодні вся країна перебуває у «зеленій» зоні, доходи українців почали рости, але водночас ми добре розуміємо, що епідемія коронавірусу не закінчилася.

 

По всьому світу йдуть нові спалахи, тому проєкт постанови передбачає продовження дії цього механізму, підтримки населення для тих регіонів, які з початку опалювального сезону виявляться у «червоній» зоні у разі нової хвилі коронавірусу», - пояснила міністр соціальної політики Марина Лазебна на засіданні Кабміну.

Людям не потрібно буде додатково звертатися до органів соцзахисту, збільшені норми будуть введені автоматично у «червоних» областях. Відомо, що ухвалена постанова змінює й деякі інші правила:

  • Житлові субсидії будуть призначатися у разі покупки квартири (будинку) протягом шести місяців після продажу іншої квартири (будинку), які були єдиним житловим приміщенням у власності особи, на підставі документів.
  • Скасовується норма про те, що субсидія може призначатися у разі, якщо зарплата становить менш як 50% середньої в Києві та Севастополі та менше ніж 20% в обласних центрах і містах обласного значення.
  • Вилучено норму про наявність мобільного телефону в осіб, які є претендентами на отримання житлової субсидії, оскільки з 1 травня 2021 вона надається виключно у готівковій формі.

За словами Марини Лазебної процес призначення житлових субсидій триває. Станом на початок серпня вони вже призначені для понад 2,3 млн домогосподарств.

Матеріали Слово і Діло 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень