Обережно! Каналізаційні колодязі: як рівнянам уберегтися від падіння в них (ФОТО)

До кого звертатися, коли помітили відкритий люк

На початку липня у Рівному 77-річна жінка впала у каналізаційний колодязь.

Випадок стався на вулиці Здолбунівській неподалік ринку Дикого. За повідомленням рятувальників, жінка присіла на бетонну брилу, яка прикривала 2-метровий колодязь, і провалилася.

По Україні випадки падіння у каналізації стаються чи не щодня. Деякі з них навіть закінчуються серйозними травмами.  У зв’язку з цим РАДІО ТРЕК вирішило з’ясувати, скільки ж у Рівному є каналізаційних колодязів та до кого звертатися, якщо колодязь відкритий.

Найбільше люків перебуває на балансі «Рівнеоблводоканалу». Підприємство утримує аж понад 20 000 водопровідних та каналізаційних колодязів, повідомили у пресслужбі облводоканалу.

Працівники підприємства щодня здійснюють планові об’їзди водопровідних та каналізаційних мереж, та в разі виявлення недоліків чи пошкоджень на власній мережі, оперативно їх усувають.

 

У випадках виявлення пошкодження відомчих мереж, працівники облводоканалу повідомляють про пошкодження балансоутримувача, та огороджують місце пошкодження, йдеться у повідомленні.

Оскільки щодня перевірити наявність усіх 20 000 кришок люків не можливо. Тому підприємство просить рівнян:

Якщо десь побачили відсутність кришки люку, або пошкодження колодязя, звертайтеся до аварійно-диспетчерської служби за тел.: (0362) 62-32-15, (050) 375-40-70.

Тоді спеціалісти підприємства можуть оперативно виїхати на місце, встановити, чий це колодязь, і далі – або усунути неполадки, або повідомити балансоутримувача.

Крім того, ще понад 1000 каналізацій Рівного перебуває на балансі ТОВ «Рівнетеплоенерго». На їхньому балансі та обслуговуванні є 1756 теплових камер на мережі теплопостачання.

Ще частина каналізацій перебуває на балансі Рівненського ШЕУ автомобільних доріг. Так, на обслуговуванні підприємства є 1076 решіток зливної каналізації.  

Крім того, понад пів тисячі колодязів перебуває на балансі АТ «Рівнегаз». Товариство утримує  558 каналізаційних колодязів.

До слова, оглядові колодязі каналізаційної мережі, розташованої та території Рівного, не перебувають на балансі міських управлінь чи департаментів виконавчого комітету Рівненської міської ради.

 

Відповідальність за їх належну експлуатацію покладено виключно та балансоутримувача каналізаційної мережі. Про це повідомили в управлінні житлово-комунального господарства.

З питання відкритих оглядових колодязів каналізацій, які розташовані у Рівному, управління ЖКГ радить звертатися до «Рівнеоблводоканалу».

Пропри те, що за каналізаційними стежать відповідні підприємства, мешканців обласного центру та гостям треба бути обачнішими. Оскільки дорогою може трапитися не закритий каналізаційний колодязь глибиною у декілька метрів. І у кращому випадку всередині колодязя будуть труби, а не брудна вода.

До слова, у випадку потрапляння у відкритий каналізаційний колодязь, рівняни можуть звернутися до суду. Про це РАДІО ТРЕК повідомив адвокат Валентин Дупак.

Балансоутримувач несе повну відповідальність перед тим, хто провалився у колодязь. Він повинен забезпечити безпеку утримуваного об’єкта – каналізаційної системи. Людина, яка потрапила у люк, позивається та відшкодовує матеріальну шкоду за лікування, моральну шкоду в повному обсязі, – розповів Валентин Дупак.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень