Її змітають банками: рецепт неймовірно смачної аджики на зиму
Виходить пікантна закуска
Пропонуємо вам приготувати аджику з кабачків і помідорів. Ця закуска виходить дуже смачною і соковитою. А перець додає особливої пікантності.
Готувати її геть не складно, треба просто запастися терпінням, аби підготувати усі овочі.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг
- Солодкий перець – 2 шт.
- Морква – 4 шт.
- Часник – на смак
- Томатна паста – 150 г
- Помідори – 1 кг
- Цукор – 100 г
- Олія – 120 мл
- Оцет – 80 мл
- Сіль
Кабачки добре помити, порізати невеликими кубиками. Якщо вибрали старі кабачки, їх потрібно почистити і бажано прибрати насіння.
Моркву почистити та порізати кубиками.
Болгарський перець обов'язково очистити від насіння.
З помідорів зняти шкірку, і порізати кубиками, щоб було зручно відправити в м'ясорубку.
Всі овочі перекладіть у каструлю і доведіть до кипіння.
На сильному вогні варити аджику 20 хвилин. Далі додати цукор, томатну пасту, олію без запаху, сіль.
Зменшити вогонь і як тільки закипить аджика, обов'язково перемішати.
Через 10 хвилин додати зубчики часнику на смак і гострий перець, якщо любите аджику сильно гостру. Далі влити оцет та добре перемішати.
Проварити аджику 5 хвилин і дати трохи постояти на плиті.
Розливаємо аджику по банках та насолоджуємося смачною закускою.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ