Яких фраз у чужих країнах варто уникати туристам: Відповідь здивує

Треба вивчити деякі вислови

Відома мандрівниця Саманта Браун розповіла, чого краще не говорити в неангломовних країнах. Наприклад, при першому зверненні до місцевих мешканців треба уникати фрази «Do you speak English?».

- Одна фраза, якої вам, безумовно, варто уникати під час поїздки за кордон, це, як не дивно, – «Чи ви говорите англійською?».

 

Раніше я ставила це питання весь час, і просто спостерігала, як людина, до якої я зверталася, робила незадоволене обличчя. Коли ви вітаєте когось цією фразою, це може бути сприйнято або як виклик, або як образа.

Тож жінка рекомендує туристам вивчити кілька важливих фраз мовою тієї країни, до якої ви їдете. Наприклад, «Добрий день», «Будь ласка», «Дякую» і «Я не говорю вашою мовою».

Тоді місцеві мешканці йтимуть вам на зустріч, адже ви проявите повагу до їхньої країни. І лише після того, як з вами пішли на контакт, можна тактовно запитати про англійську мову.

- Я гарантую, що в такому випадку люди зроблять все можливе, щоб допомогти, – додала мандрівниця.

Джерело: The Sun

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень