Прибульці, гробниці й отруйні змії: 5 дивовижних місць, куди нізащо не пустять туристів

Небезпечні й заборонені

Є безліч визначних пам’яток, де туристів чекають з розкритими обіймами. Але до деяких місць мандрівникам зась. 

Одні просто несуть для людей небезпеку, а до інших мають доступ лише певні особи. 

Острів Нііхау

«Заборонений острів» у Тихому океані є частиною Гавайського архіпелагу. З 1864 року він є власністю Елізабет Макхатчинсон Сінклер, разом з аборигенами та вівцями. Відтоді острів належить її нащадкам. У 1915 році онук Елізабет Сінклер Обрі Робінсон закрив острів для всіх відвідувачів.

На острові немає машин, доріг, Інтернету, мобільного зв’язку, а електрикою мешканців забезпечують сонячні батареї. Тут повністю збережено побут гаїтян, які тут є абсолютно щасливими.

Стороннім сюди не можна – зокрема через те, що чужинці можуть завезти на острів інфекції. Навіть люди, що народились на Нііхау, але з якихось причин вирішили залишити острів, можуть повернутися назад тільки після запрошення.

Гробниця Цінь Хуана

Це гігантський похоронний комплекс у Китаї.

Його загальна площа становить понад 60 кв. км. Комплекс знайшли ще у 1974 році, але відкривати не стали, щоб туристи не пошкодили найцінніші для науки речі.

Зона 51

Довгий час штати в принципі заперечували існування цього місця. Лише в 2013 офіційно визнали, що ця таємна військова база все ж таки існує. 

Тут проводять нові військові розробки та випробовують нову зброю. Але конспірологи всього світу вважають, що Зона 51 пов’язана з вивченням іншопланетян.

Потрапити сюди можуть лише співробітники бази. Нікому іншому проникнути на територію таємничої Зони не вдасться: її ретельно охороняють.

Кеймада Гранді

Це острів в Атлантичному океані, неподалік Бразилії. Відомий тим, що там мешкає Ботропойд острівний — одна з найотруйніших змій планети. 

Кеймада Гранді – єдине місце у світі, де живе популяція. Острів буквально кишить зміями, тож туристів сюди не пускають. По-перше, це в прямому сенсі слова смертельно небезпечно, а по-друге, вчені все ж таки мають намір зберегти унікальних плазунів.

Острів Суртсей

Це острів недалеко від Ісландії. Він утворився у 1963 році після виверження кількох підводних вулканів. Він малесенький: має лише 3 кв. кілометрів площі, зате він представляє величезний інтерес для вчених.

Його поява та існування протягом усіх цих років — справжній «наочний посібник», із зародження життя на Землі. Доступ людей до острова закрили, щоб процеси протікали у природних умовах і цьому ніщо не заважало.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень