Популярна серед українців курортна країна буде брати з туристів більше грошей

Збір у розмірі 2% з усіх послуг

З січня 2023 року в Туреччині почне діяти обов’язковий так званий «податок на проживання» — це збір у розмірі 2% з усіх послуг.

Сюди буде відноситись також проживання, що реалізуються на території готелів, курортних комплексів, апарт-готелів, гостьових будинків та інших варіантів розміщення, що ними зазвичай користуються туристи.

До речі, найближчим часом готелі Туреччини і так можуть суттєво подорожчати. Ми писали про це тут:

Велике подорожчання готелів в Туреччині: відомі дати

Поки що невідомо, як саме цей податок буде реалізовано.

Зокрема, незрозуміло, як його платитимуть туристи, які купують пакетні тури до Туреччини. Швидше за все, туристичні оператори просто будуть включати його до загальної вартості путівки.

Цей податок Туреччина намагається запровадити з 2019 року, але закон декілька разів відкладався - у тому числі через пандемію коронавірусу та загальний спад туристичної сфери. Але зараз туризм у Середземноморському регіоні набирає темпу, що і зробило можливим запровадження нових зборів із туристів.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень