Неймовірно, але факт: у деяких містах Італії доплачують туристам

За факт їхнього відвідування

Не всі регіони Італії борються з овертуризмом.

У деяких готові доплачувати туристам за відвідування, щоб компенсувати їм проїзд, подарувати музейну карту тощо.

Йдеться про провінцію Фріулі-Венеція-Джулія на північному сході Італії, на самому верху «чобота». Найвідоміше місто провінції — Трієст, назва якого українським туристам більш-менш знайома.

Бонуси не світять більшій частині туристів, що прибувають повітрям.

Як повідомляють європейські ЗМІ, Фріулі-Венеція-Джулія жорстко конкурує за туристів з тією ж Венецією, і таким рішенням місцева влада хоче переманити туристі до себе.

Це стосується внутрішнього туризму - тобто поїздки з інших регіонів Італії.

Місцеве бюро з туризму вирішило покривати туристам витрати на поїздку поїздом між іншими італійськими містами та чотирма головними напрямками Фріулі - Венеція - Джулія

Це Трієст, столиця регіону, а також місто Удіне та два приморських міста – Градо і Ліньяно-Сабб’ядорі.

 

В основному туристів сподіваються залучити до Трієста, «місто з австро-угорським фасадом і великим італійським серцем», яке стало частиною Італії лише на початку XX століття.

Від туриста, який бажає отримати компенсацію, вимагається прибути до цих міст з інших міст Італії поїздом та залишатися в регіоні не менше двох ночей, забронювавши перебування «за три чи п’ять днів залежно від пункту призначення».

Приїхати можна будь-яким поїздом — регіональним, міжміським чи швидкісним.

При цьому крім компенсації проїзду туристи отримають ще один бонус: на ці два дні, що туристи повинні залишатися в місті, Управління туризму пропонує їм і безплатну 48-годинну картку FVG — Friuli Venezia Giuli Card, що дає безплатний або пільговий вхід до музеїв, проїзд у громадському транспорті та багато іншого.

Ці бонуси діятимуть до 31 травня 2023 року.

Ця кампанія спрямована на нетипових туристів. Якщо ж ви прилітаєте до аеропорту Трієста або користуєтеся транскордонним залізничним сполученням між Італією та будь-яким із її найближчих східних сусідів, ви не можете претендувати на відшкодування витрат.

Джерело: DIP

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень