Як це було: у Рівному відкрили «Будинок Мрії» (ФОТО)

Усього за 50 днів в обласному центрі з'явився Будинок Ветеранів

11 жовтня без перебільшення можна назвати днем здійснення мрій. Адже про Будинок Ветеранів у Рівному мріяли тисячі людей.

Завдяки ініціативі небайдужих волонтерів та сприянню громадської організації «Рівне Разом» ще влітку, ця мрія стала реальністю.

 

І всього за 50 днів новостворений простір для військових, родин полеглих героїв, волонтерів відчинив свої двері.

Урочисте відкриття відбулося у щирій, теплій та дружній атмосфері. Адже присутні і плакали, і сміялися від усіх почуттів, які переповнювали їх в цей момент.

- Ми мріяли про такий простір, де військові могли б спілкуватися між собою, займатися арттерапією, де б родини загиблих героїв отримали психологічну підтримку, – говорить мама полеглого героя Наталія Борисенко.

 

- Для нас це мрія, яка здійснилася, і я від імені родин усіх полеглих героїв дякую тим, хто реалізував цей проєкт.

Одна з тих, хто довгі роки намагалася втілити в життя цю ідею та презентувала її для голови ГО «Рівне Разом» Віктора Шакирзяна – Вікторія Шинкаренко. Ініціаторка проєкту каже, що приміщення змінилося до невпізнання. І це всього за 50 днів щоденної роботи.

- Усе починалося з того, що у нас була група волонтерів, які збиралися на складі та відправляли допомогу на схід. До нас приходили воїни, хлопцям потрібно було виговоритися. Те, що вони не могли розповісти дома, розповідали волонтерам. І тоді ми зрозуміли, що нам потрібно місце, куди вони можуть прийти як до себе додому.

 

Ми довго просили, щоб нам виділили приміщення. І коли нарешті добилися цього, то отримали приміщення в дуже занедбаному стані: без води, світла, без підлоги та стелі. Самі зробити ремонт ми не змогли б через надто великий обсяг робіт. Завдяки підтримці Віктора Шакирзяна ми маємо сучасне приміщення, – зазначила ініціаторка створення Будинку Ветеранів, волонтерка Вікторія Шинкаренко.

Першою у приміщення зайшла киця Гільза, яка була в зоні АТО разом з бійцем Віктором:

– Кицька Гільза з 2015 року зі мною. Я отримав поранення, і їй трішки уламком хвіст зачепило. Я як їхав, забрав її звідти, і от вона живе зараз зі мною.

 

Прийшли разом до нового Будинку Ветеранів. Тут дуже гарно, дуже вчасно його відкрили. Я думаю, що тут будуть збиратися хлопці, спілкуватися, будувати плани надалі і один одному допомагати.

Будинок Ветеранів стане ефективним комунікативним майданчиком між органами влади, громадським сектором та ветеранами. А відремонтоване ще влітку за сприяння «Рівне Разом» приміщення повністю відповідає всім функціональним потребам такого закладу.

Віктор Шакирзян зазначив, що для нього було за честь допомагати у капітальному ремонті приміщення.

– Я дякую всім волонтерам, усім небайдужим, хто допомагав. Також, перш за все, хочу подякувати нашим воїнам, вони - наша мужність та гордість. Дуже хочемо, щоб цей простір їх надихав рухатися далі. Аби вони трималися разом.

 

Також, надзвичайно важливо, щоб тут допомагали рідним військових, які віддали найдорожче – віддали своїх дітей, чоловіків на війну. Цей будинок, буде лише фундаментом, лише початком, усе ще попереду, - коментує голова «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

* політична агітація

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень