Як воно народжувати у Франції: враження рівнянки (ФОТО)

Жінка поділилася інформацією про побачене у французькому пологовому будинку

Рівнянка Людмила Ткач  (на фото вгорі) живе нині у Франції. Оскільки після народження нею другої дитини - доньки - отримувала чимало запитань від знайомих про те, як воно там народжувати, вирішила поділитися враженнями у соцмережі Фейсбук. 

Lyudmyla Tkach Вчора о 12:42 · Moissac, France · Перш за все, що дивує, це відсутність відчуття, що ти в медичному закладі. Звичайно, є підготовчі кімнати і сам пологовий зал, але немає гіпервимог стерильності, весь інтер"єр - якийсь домашній і приємний.


Для прикладу, мій чоловік і навіть сам гінеколог, який просто був присутнім, оскільки все робила акушерка, обоє були в своєму одязі - ні бахіл, ні халатів, ні масок, обоє у взутті з вулиці.

Вперше, коли я таке побачила, мене це дуже здивувало, навіть трохи шокувало, бо будучи на практиці в українському пологовому будинку, розумію, що там таке не є можливим. Тим не менше, в тому ж українському пологовому будинку проблему стафілококу навіть з усією стерильністю ніяк не можуть вирішити. А тут - стерильність без пафорсу і гіперпильності - і все ок.

Друге, що здивувало рівнянку, це уважність медперсоналу фрацузького пологового будинку:

Тебе зустрічають так, як ніби ти прийшов в гості на званий обід. Постійно запитують як справи, готові відповідати на всі твої запитання. Всі маніпуляції, що проводять, спочатку тобі пояснюють що і як. Відчуваєш себе реально королевою. "Вам зручно? Підняти спинку? Хочете походити чи може м"ячик дати для полегшення болю? Показати Вам в якій позиції біль менший і т.д. і т.п.Ми на такому етапі, далі робитимемо таку маніпуляцію і т.д."

 

І найцікавіше, коли приходить відповідальний момент - акушерка з гінекологом стають просто твоїми найкращими друзями, звернення з Ви переходить на Ти. Розсипають кучу компліментів, звернення типу: "ти ж моя Красуне", "ти чудово справляєшся", "Ти неймовірна" і т.д. Навіть якщо ти робиш дурницю, кажуть: "Молодець, ти гарно справляєшся, просто наступного разу зроби так і так". Підтримка така, що ти себе відчуваєш в колі твоїх найрідніших людей!!!

Третя дивина в тому, що після пологів у фрацузькому пологовому будинку породіллю годують: 

Після народження донечки. І от коли тебе переводять в палату - там вже для тебе готова їжа - і не важливо котра година - сьома ранку чи третя ночі. Жінка після такої роботи має бути нагодована.

Четверте, що відрізняє пологовий будинок у Франції від українського, рівнянка описала так:

І - о так!! Меню жінки, що годує груддю - то треба робити фото і показувати всім лікарям країн СНГ, які вважають, що жінка, яка годує маля, має сидіти на спеціальній дієті. Коли ти таке розказуєш французькій акушерці, або педіатру - в них очі на лоб лізуть: "Яка дієта??!" Жінка годує - значить дитина має отримувати масу всього - де ж воно візьметься з печеного яблука, каші на воді і інших "смакот", якими годують українських породіль??

 

До речі, зранку пропонують навіть каву!

 

А ще без проблем включають в меню всі види бобових та овочів, свіжі салати, свіжі фрукти і як же без французьких десертів на шоколаді 

Далі буде

Стеж за нашими новинами у  Telegram 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень