Рівненські школярі можуть забути, що таке проби Манту

Зміни незабаром затвердить Міністерство охорони здоров’я

Відмінити обов’язкове проведення проб Манту може міністерство охорони здоров’я вже найближчим часом. Туберкулінову діагностику пропонують робити лише дітям, які перебувають у групах ризику. Такі групи мають згодом сформувати у центрах ПМСД, каже  головний дитячий фтизіатр області Оксана Малиш:

Міністерство охорони здоров’я видало проект наказу, в якому радить робити туберкулінові проби дітям, які перебувають у групах підвищеного ризику. На жаль, за 2017 рік у нас тільки одна дитина виявлена в результаті туберкулінової діагностики, і власне у цієї дитини і була зафіксована мала форма туберкульозу. Решта дітей, а саме тринадцять, прийшли самі до фтизіатра. Це практично вторинні форми. 

Кажуть фтизіатри й про те, що кількість хворих на туберкульоз значно зменшиться, якщо дітей щеплюватимуть вакциною БЦЖ та проводитимуть ревакцинацію у сім років.

До слова, в області за останні два роки не було ускладнень після вакцини БЦЖ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень