Як на Басовому Куті горе-рибалки наловили риби на 7,5 тисячі гривень збитків

Та інші випадки

Колаж Рибоохоронного патруля у Рівненській області.

З 4 по 10 липня інспектори рибоохоронного патруля зафіксували  20 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Вони склали дев’ять протоколів за рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову і ще дев’ять – за порушення правил рибальства. Крім цього, оформлили два акти виявлення та вилучення безхазяйного майна, - повідомляють у прес-службі патруля.

На порушників наклали 867 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 10 650 грн. В ході проведених заходів інспектори вилучили понад 7 кг водних біоресурсів (риби).

 

Конфіскували шість заборонених знарядь лову, ще п'ять сіток вилучили за актами безхазяйного майна. Частину справ передали до районних судів.

Для прикладу, 6 липня  до Рівненського рибоохоронного патруля надійшло звернення про те, що на Басівкутському водосховищі у Рівному здійснюється незаконний вилов риби.

Під час перевірки патрульні спільно з працівниками Нацполіції викрили двох місцевих жителів, які ловили рибу двома сітками.

У сітках знаходилось 5,5 кг улову: 44 лящі, 1 сріблястий карась і 6 окунів. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 7,6 тисяч грн.

 

Того ж дня інспекторський склад задокументував ще два грубих порушення правил рибальства.

Інцидент стався на річці Стир, поблизу села Сопачів, що на Володимиреччині. Чоловіки рибалили забороненим знаряддям лову - «бреденями».

Фото з мережі.

Однак патрульні спіймали рибалок раніше, аніж ті встигли завдати шкоди рибному господарству. 

А 9 липня чоловік ловив рибу сіткою на Хріницькому водосховищі, що на Демидівщині. Інспектори виявили у нього 10 лящів, що становить 1 700 грн збитків.

У патрулі нагадують - рибу дозволено ловити з берега або човна, вудками всіх видів із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, а також спінінгом. Крім цього, добова норма вилову риби на одну людину не повинна перевищувати 3 кг, а раків – 30 шт.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень