Як зберегти кабачки свіжими до весни

Про правильне зберігання кабачків у погребі, міській квартирі і звичайному холодильнику

Щороку перед дачниками постає проблема зберігання врожаю. На жаль, тривале зберігання всіх сортів кабачка неможливо, інформує Ukr.Media.

Для цього підходять тільки такі зимові сорти:

«Фестиваль», «Грибовський» і «Золотий кубок».

Їх відрізняють великі розміри, товста шкірка і маленька кількість насіння.

Також до лежання придатні:

«Аеронавт» — цей вид, що має циліндричну форму і темно-зелений відтінок, досягає стиглості всього за 46-48 днів і зберігається до 4 місяців;

«Арлика» зовні дуже схожий на попередній сорт і відрізняється особливо тривалими термінами зберігання;

«Ассете» — ці великі і практично позбавлені насіння овочі можуть використовуватися протягом 3,5 місяців;

«Жовтоплідний» — це слаборебристий циліндричний сорт, який може лежати до 3 місяців;

«Негреня» — це вид, який отримав свою назву завдяки незвичайному чорно-зеленому забарвленню, зберігається близько 2 місяців;

«Якір» - цей ранньостиглий сорт кабачків, він може зберігатися до 1 місяця без будь-якої втрати якості.

Що стосується цукіні, то прекрасно зберігаються «Циганеня», «Золотинка», «Аеронавт», «Чорний красень», «Зебра», «Джміль», «Шпак», «Неро де Мілано» і «Багатоповерховий».

Після того, як ви зрозуміли, до якого сорту належать овочі, слід визначитися, як зберігати кабачки і яке для них вибрати місце.

Підготовка

Перш за все, необхідно підготувати кабачки. Підготовка починається ще в період збору. Дуже важливо зібрати овочі до настання заморозків. Навіть якщо плоди підмерзли зовсім трохи, вони стають абсолютно не придатними для зберігання. При зборі овочів важливо залишити ніжку довжиною в 5-6 см, це не дозволить інфекціям проникнути всередину.

Не мийте кабачки, відібрані для закладки в льох, а лише злегка обтрусіть з них землю. Незалежно від того, яке місце для зберігання ви вибрали, не складайте овочі в пакет. Кабачки повинні лежати тільки у відкритому вигляді.

Зберігання в погребі

При укладанні кабачків на зберігання необхідно залишати між ними невеликі проміжки. Головна умова полягає в тому, щоб погріб відповідав санітарним нормам, був сухим і прохолодним. Кращою температурою для тривалого зберігання кабачків вважається +4+10 °C.

Найзручніше складати кабачки на стелажі, посипані сіном або викладені вощеним папером. Ідеальне зберігання передбачає розміщення в один шар з невеликими інтервалами.

Удома

З огляду на те, що кабачки можна зберігати при температурі до +10 °C, ви цілком можете розмістити їх у себе у квартирі. Зберігання повинно проводитися в сухому і недоступному для сонця місці, наприклад, в коморі, на заскленому балконі. Темрява є обов'язковою умовою, бо світло активує процеси росту, і насіння в кабачках може почати проростати.

Якщо у вашому будинку немає місця з такою температурою, то терміни зберігання в домашніх умовах значно знижуються. При кімнатній температурі більшість сортів зберігаються не більше 1 місяця.

У холодильнику

Хоча стандартна температура холодильника підходить для кабачків, висока вологість може спровокувати гниття і утворення цвілі. Щоб уникнути цього, складіть кабачки в паперовий пакет. Зробіть невеликі отвори для вентиляції. У відділенні для овочів вони можуть лежати до 3 тижнів.

Кабачки прекрасно підходять для заморозки. Технологія її приготування дуже проста. Спочатку кабачки ретельно миють, потім підсушують і нарізають невеликими кубиками. Потім невеликі порції нарізки складають в повітронепроникні пакети і поміщають в морозилку.

Зберігання цукіні

Багато дачників називають цукіні кабачком-довгожителем. Це пов'язано з тим, що вони можуть лежати в погребі або в підвалі аж до появи нового врожаю.

Правильне зберігання цукіні також починається зі збору.

Для заготовок вибирають тільки стиглі овочі зі щільною шкіркою.

 

Їх зрізають з куща за допомогою гострого секатора, залишаючи невеликий хвостик.

 

Потім їх необхідно очистити від землі і залишити сушитися на сонці на 1 день.

Незалежно від того, чи зберігаєте ви кабачки або цукіні, не забувайте регулярно оглядати свій урожай. Перші ознаки гниття і хвороби будуть помітні по хвостику, який ви залишили під час збору. Якщо він почорнів або сильно зсохся, дістаньте і розгляньте овоч.

При виявленні вм'ятин і потемнінь на шкірці, заберіть його з місця зберігання. Такий кабачок потрібно відразу ж використовувати. Також рекомендуємо уважно розглянути овочі, які знаходилися з ним по сусідству. Перевірки слід проводити 1 раз у 2 тижні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень