Ароматна часникова паста: рецепт легкої заготовки на цілий рік
Пропонуємо аж два варіанти смачної гострої приправи
Заготівля часнику на зиму - відповідальна, але зовсім нескладна справа.
Весь процес займе усього кілька хвилин, зате приготованою пастою можна буде ласувати цілий рік.
Інгредієнти:
Перший спосіб:
- 250 г часнику
- 1 ч. л. солі
- 30 мл оливкової олії
- 1 ст. л. лимонного соку
Другий спосіб:
- 250 г часнику
- 1 ч. л. солі
- 1 ст. л. яблучного оцту
- 30 мл соняшникової або оливкової олії
- 2 гілочки кропу
Приготування
Перший спосіб
Насамперед чистимо часник і відправляємо його у блендер, щоб добре подрібнити. Далі у чашу блендера додаємо сіль, лимонний сік і оливкову олію. Знову перемішуємо.
Порада. Натерти на тертці або пропустити часник через м'ясорубку - не варіант. Таким чином ніколи не вдасться подрібнити його саме так, як це зробить блендер.
Готову пасту потрібно помістити у чисту скляну баночку, а зверху залити трохи оливкової олії. Закриту банку зберігати у морозильній камері. Це дуже зручно, адже паста не замерзає як камінь і її дуже легко потім витягувати з ємності.
Другий спосіб
Знову починаємо з очистки і подрібнення часнику у блендері. Далі додаємо нарізаний кріп, сіль, олію, оцет. І знову все добре перемелюємо разом до однорідної маси.
І ось, через кілька хвилин у вас уже готова красива ароматна часникова паста. Якщо ви робите відразу велику порцію, то частину можна заморозити, а решту - заховати у холодильник.
Таку часникову пасту можна просто мазати на хліб, а можна додавати в салати, борщ або до м'яса.
За матеріалами Ukr.Media
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ