Чорниця з цукром на зиму: рецепт для ледачих господинь
Чорниця — надзвичайно корисна
Усі ми любимо літо за велику кількість фруктів і овочів. Червень і липень ще й чудовий час, коли можна запастися ягодами і зробити заготовки на зиму.
Наприклад, закрити на зиму чорницю, перетерту з цукром.
Користь її колосальна, смак чудовий, а мороки з нею зовсім небагато.
Чорниця — містить багато корисних речовин і вітамінів, у тому числі вітамін С, завдяки якому наш організм бореться з різними інфекціями. Також чорниця покращує зір. Вона містить антоціани — пігменти, які мають на очі чудовий лікувальний вплив.
Звичайно, ніяка консервація не замінить користь свіжих ягід. Поки триває сезон чорниці, бажано насолоджуватися свіжою ягідкою. Проте також варто подумати і про запаси на зиму. Існує багато способів зберігати корисні ягоди.
Рецепт чорниці з цукром без варіння
Для приготування знадобиться:
1 кг - чорниці,
2 кг - цукру.
Ретельно перебрати ягоди, помити і просушити. Потім засипати цукром і подрібнити блендером. Наповніть чорницею сухі стерилізовані банки. Зверху засипте цукром і закрийте пластмасовими кришками. Такі ягідки можна зберігати у холодильнику.
Якщо плануєте зберігати чорницю у морозилці, то цукру можна покласти менше — так її смак і властивості будуть більш природними.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ