Як заморозити кабачки, щоб вони були як свіжі
Взимку з них можна приготувати улюблені страви
Кабачки правильно заморожувати, як і багато інших овочів, в сирому вигляді, так в них збережеться більше корисних речовин. Для того, щоб заморожені кабачки зберегли свою свіжість і не були гумовими – необхідно попередньо кілька хвилин їх бланшувати (обдати окропом або паром в закритій ємності). Це лише один з етапів, як заморозити кабачки, щоб вони не були кашоподібними в процесі приготування, а зберегли свіжість і соковитість.
Які кабачки підійдуть для заморозки на зиму?
Краще вибирати молоді кабачки світлого відтінку, а також патисони. У цих овочах води менше, ніж у цукіні і після розморожування та приготування вони залишаються практично такими ж ніжними і м'ясистими.
Як заморозити кабачки
Кабачки помити, обсушити і зрізати хвостики.
Поріжте кабачки невеликими кубиками розміром 1,5-2 см.
Скип'ятити у каструлі воду. Кількість води має бути такою, щоб вона покривала кабачки.
Всипте у киплячу воду порізані кабачки і бланшуйте 3 хвилини, періодично помішуючи, щоб усі шматочки занурились у воду.
Висипте кабачки в друшляк і залиште, щоб стекла вода.
Охолоджені кабачки невеликими порціями перекласти у пакети, або контейнери для зберігання в морозилці.
Що можна приготувати з заморожених кабачків?
Овочеві рагу;
супи для дорослих і дітей;
запіканки;
ікру;
оладки.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ