ON-LINE

Як заморозити кабачки, щоб вони були як свіжі

четвер, 02 липня 2020
Взимку з них можна приготувати улюблені страви

Кабачки правильно заморожувати, як і багато інших овочів, в сирому вигляді, так в них збережеться більше корисних речовин. Для того, щоб заморожені кабачки зберегли свою свіжість і не були гумовими – необхідно попередньо кілька хвилин їх бланшувати (обдати окропом або паром в закритій ємності). Це лише один з етапів, як заморозити кабачки, щоб вони не були кашоподібними в процесі приготування, а зберегли свіжість і соковитість.

Які кабачки підійдуть для заморозки на зиму?

Краще вибирати молоді кабачки світлого відтінку, а також патисони. У цих овочах води менше, ніж у цукіні і після розморожування та приготування вони залишаються практично такими ж ніжними і м'ясистими.

Як заморозити кабачки

Кабачки помити, обсушити і зрізати хвостики.
Поріжте кабачки невеликими кубиками розміром 1,5-2 см.
Скип'ятити у каструлі воду. Кількість води має бути такою, щоб вона покривала кабачки.
Всипте у киплячу воду порізані кабачки і бланшуйте 3 хвилини, періодично помішуючи, щоб усі шматочки занурились у воду.
Висипте кабачки в друшляк і залиште, щоб стекла вода.
Охолоджені кабачки невеликими порціями перекласти у пакети, або контейнери для зберігання в морозилці.

Що можна приготувати з заморожених кабачків?

Овочеві рагу;
супи для дорослих і дітей;
запіканки;
ікру;
оладки.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Теги: кабачки

КОМЕНТАРІ 0

КОМЕНТУВАТИ

Оголошення

  • Загублено паспорт

    В районі 12 школи загублено паспорт на прізвище Цюрик Дмитро. Телефонувати за номером: ...
  • Знайдено номерний знак

    У Рівному в районі авторинку на Млинівській знайдено номерний знак. Телефонувати за...
  • Загублено пакет

    2 серпня, в неділю, в районі краєзнавчого музею згубили пакет з грошима. Велике прохання...
БІЛЬШЕ ОГОЛОШЕНЬ
Ваш навігатор дорогами Рівного