Кабачки: страви на кожен день (РЕЦЕПТИ)
Апетитні і різноманітні кабачки
Літо — це не тільки сезон полуниці та кавунів, а й смачних кабачків. З них можна готувати багато приголомшливих страв, які не тільки порадують своїм смаком, але і є дуже легкими в приготуванні.
Суп-пюре з цукіні
Інгредієнти:
2 - кабачка (цукіні),
3 - картоплини,
1- цибулина,
1 - морква,
зелень (кріп, петрушка),
2 - зубки часнику,
2 - ст. ложки олії,
1 - ст. ложка вершкового масла,
1- лавровий лист,
2 - горошини духмяного перцю,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком,
1 л - води (бульйону).
Кабачки порізати дрібними кубиками і невелику частину відкласти. Картоплю також порізати кубиками. Цибулю - півкільцями. Часник пропусти через часничницю. Подрібнити зелень.
У сотейнику розігріти олію і підсмажити цибулю і часник 5 хвилин. Потім покласти туди кабачки ще на 5 хвилин. Додати картоплю, перемішати і обсмажити іще 2-3 хвилини.
Залийте овочі гарячою водою (бульйоном), додайте спеції, перемішайте, готуйте під кришкою приблизно 15 хвилин на маленькому вогні. Наприкінці додати зелень.
Відкладені кабачки присолити і обсмажити на вершковому маслі 3-4 хвилини.
Блендером подрібнити кабачковий суп.
Готовий кабачковий суп-пюре розлити по тарілках, додати обсмажені кабачки і прикрасити зеленню. Подавати із домашніми сухариками, сметаною чи вершками.
Соте із кабачків і курки
Інгредієнти:
500 г - курячого філе,
2 - кабачка (цукіні),
1 - цибулина,
1 - болгарський перець,
2 - зубки часнику,
2 ст. ложки - олії,
1 ч. ложка - соєвого соусу,
щіпка цукру,
щіпка каррі,
щіпка меленого коріандру,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Куряче філе нарізати невеликими шматочками. Кабачки і цибулю нарізати кубиками. Болгарський перець - соломкою.
На розігрітій сковороді або в сотейнику в олії обсмажити невеликими порціями куряче філе з усіх боків 2-3 хвилини до рум'яної скоринки.
Цибулю і часник спасерувати на розігрітій олії 5 хвилин. Додати болгарський перець і, помішуючи, обсмажити до напівготовності. Потім покласти кабачки і обсмажити до м'якості 3-5 хвилин.
Додати до овочів курку, спеції, цукор, сіль і соєвий соус. Акуратно перемішати, зменшити вогонь і готувати ще 3-5 хвилин.
Салату з кабачків, помідорів і козячого сиру
Інгредієнти:
50 г - козячого сиру,
200 г - кабачків (цукіні),
200 г - помідорів,
пучок салату,
половинка лимона,
2 ст. ложки - оливкової олії,
чорний мелений перець за смаком,
сіль за смаком.
Кабачки нарізати тонкими поздовжніми пластинами. Помідори нарізати часточками. Листя салату крупно порвати. Козячий сир покришити невеликими шматочками. З лимона зняти цедру і вичавити сік.
Змастити кабачки оливковою олією і порційно обсмажити на сковороді-гриль по 2 хвилини з кожного боку. Наприкінці посолити і поперчити.
Розкласти листя салату по тарілках, обсмажені цукіні і помідори, посипати сиром, лимонною цедрою, посолити, поперчити, збризнути лимонним соком і оливковою олією.
Кабачкове смузі
Інгредієнти:
1 - кабачок,
1 - огірок,
кілька гілочок кропу, листочки м'яти або меліси,
1 ч. ложка - меду,
сіль за смаком.
Овочі і зелень ретельно помити. Кабачок, огірок і кріп порізати, додати мед і сіль за смаком, подрібнити блендером до однорідної маси. Розлити смузі по склянках, прикрасити листочками м'яти або меліси.
Кабачкові мафіни
Інгредієнти:
1- цукіні,
1 склянка - борошна,
1 - яйце,
130 мл - молока,
50 г - вершкового масла,
30 г - мигдалю,
7 г - розпушувача,
1 ст. ложка - цукру,
сіль за смаком.
Кабачок натерти на крупній тертці. Мигдальний горіх підсушити і подрібнити.
Змішати тертий кабачок, горіхи і просіяне борошно з розпушувачем і сіллю.
Яйце, молоко, розтоплене вершкове масло і цукор збити міксером.
З'єднати молочну та кабачкову масу, перемішати.
Перекласти тісто в змащені вершковим маслом формочки для випікання і відправити у розігріту до 180°С духовку. Випікати кабачкові мафіни 25-30 хвилин.
Смачного!
Джерело - lady.tochka.net
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ