Як виявити небезпечні мандарини: 5 простих порад

Дізнайтеся, як не придбати огидні мандарини у розпал сезону їх продажів

Новорічні свята та зимовий сезон вже важко уявити без ароматних мандаринів. Проте, мало хто знає, які ознаки вкажуть на зіпсований плід цитрусу.

Не все те мандарин, що мандарин

«Родичів» у мандаринів вистачає: тут є і клементин, і сацума, і міннеолас. Всі вони зустрічаються на ринках та магазинах України. Однак, якщо ви орієнтуєтесь на певні смакові якості, варто знати, що клементини та сацума солодкі та майже не мають зернят.

Вони також досить довго зберігаються.

А от мандарин по своїй природі кислуватий. 

Більша вага = більше соку

Щойно мандарин зривають з дерева, він вже починає помаленьку втрачати кількість соку. Відповідно і його вага зменшуватиметься. Тож якщо продавець накидав вам у торбу багато мандаринів, а їх вага так і не досягла 1-2 кілограми, ймовірно, фрукти вже залежалися або не мають багато нектару. 

Звертайте увагу на шкірку

Аби пересвідчитись у свіжості плоду, зверніть увагу на шкірку. Вона має бути твердою. Якщо шкірка тоненька та легко знімається, це означає, що продукт потихеньку втрачає соковитість. 

Дивимось на «тім'ячко»

Дивіться уважно на місце, з якого мандарин кріпився до дерева. Місце зриву має бути білим та м'яким. Якщо там є коричневі плями, значить плід вже засихає. 

Листя теж є індикатором

Якщо вам пощастило обирати мандарини, які мають гілочки та листя. зверніть увагу на їхній колір. Соковите, зелене, м'яке листя каже про те, що фрукти надзвичайно свіжі. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень