Як виростити багато кабачків: маленькі хитрощі, які з цим допоможуть

Експерти поділилися секретами успішного вирощування кабачків

Як виростити багатий урожай смачних кабачків

Овоч любить тепло, тож йому треба виділити місце на півдні або південному заході городу. Чим сильніше прогріються кущі, тим більше плодів вдасться із них зібрати, інформує Ukr.Media.

Далеко не останню роль відіграє і сам ґрунт. Він повинен бути м'яким, щоб крізь нього добре проходило свіже повітря.

Більш ранній урожай вдасться зібрати, якщо попередньо посіяти кабачки на розсаду.

Готуємо розсаду

Для цієї культури підійдуть звичайні розсадні осередки і кокосовий ґрунт. До того, як покласти в них насіння, ґрунт треба полити гарячою водою і лишити, допоки він не набухне. Потім ним наполовину заповнюються підготовані ємності.

Насіння замочуємо у перекису водню на 10 хв, потім вкладаємо його в осередки, а зверху присипаємо тим же ґрунтом. Накриваємо плівкою і ставимо у тепле місце.

Розсада буде готова до відправки на город через 25 днів.

Висадка кабачків у відкритий ґрунт

Перш ніж висаджувати зеленці в землю, грядку треба скопати і полити місце посадки кущів гарячою водою. Тоді варто трохи розгребти ґрунт – десь на 5 см. Висаджувати сіянці слід на поверхні, з усіх боків до сім'ядольного листя присипаючи родючим шаром, після чого кожен сіянець поливаємо. Кожен кущик обкладаємо соломою чи сухою травою – ця мульча дуже корисна.

3-5 перших зав'язей треба видалити. Це допоможе рослині сформувати міцне коріння, що посприяє великій врожайності. І, рясно поливши кожен кущик, слід внести перше добриво.

Як приготувати хороше добриво

Готуємо добриво для кабачків. Для цього у літрі гарячої води розчиняємо склянку золи.

Цей розчин заливаємо в лійку і доливаємо воду аж до країв. Під один кущ потрібно 1 така підгодівля, після якої знову поливаємо кабачки чистою водою.

Друге добриво можна зробити з 2 л настою зеленої збродженої трави, її важливо внести через тиждень. Під кущ теж буде потрібно не більше літра. І після цього знову поливаємо кабачки простою водою.

Далі підгодовувати треба кожні 10 днів.

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень