10 справ, які потрібно зробити у саду та на городі у березні (ФОТО)

Що необхідно зробити садівнику та городнику у перший місяць весни

У саду

Якщо у саду ще подекуди лежить сніг, його не варто накидати у пристовбурові кола, зокрема, під яблуні та груші. Коли потепліє і крона “прокинеться”, коріння буде “спати” під шаром снігу. І дереву бракуватиме поживних речовин. 

Огляньте, чи кору дерев не обгризли миші чи зайці. Якщо пошкоджені тонкі гілки, їх слід обрізати до першої здорової бруньки, яка “дивиться” назовні крони. Якщо пошкоджено стовбур і рани глибокі, до деревини, їх слід замазати садовим варом.

Час обрізати плодові дерева: видалити сухі та пошкоджені гілки, видалити гілки, які “дивляться” всередину крони (вона має добре освітлюватися сонцем).

Обприскайте дерева і кущі від шкідників. Це слід зробити до розпускання бруньок.

У городі

Розчистьте від снігу міжряддя і накидайте його на грядки. У міжрядді ґрунт швидше розтане і насититься вологою. Якщо вода застоюється на городі, треба прокопати траншеї для її відведення. 

Посійте розсаду помідорів, перцю, ранньої білокачанної і цвітної капусти, азгодом пропікіруйте її, намагаючись розсаджувати разом із грудочкою грунту на корені.

Підготуйте картоплю до посадки наприкінці місяця. Виберіть бульби, покладіться у світле тепле (18 ОС) місце на два тижні, а потім ще на 4 тижні у прохолодне (13-15 ОС).

У квітнику

Привідкрити укриті на зиму троянди. Якщо снігопадів і морозів більше не очікується, варто зняти верхній шар укривного матеріалу.

Коли повністю розтане сніг на газоні і він підсохне, варто згребти сміття і суху траву. А після цього удобрити азотними добривами.

У березні час сіяти однорічні квіти (айстру, петунію, сальвію тощо), трошки пізніше можна сіяти флокс, агератум, цинію тощо. Посіяні у лютому однорічні квіти час пікірувати і розсадити в окремі горщики.

Джерело: simya.com.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень