Як в Україні «впарюють» звичайну олію за ціною елітного продукту

Вчимося відрізняти справді хороший продукт від вдалого маркетингу

Як навчитися відрізняти хороший маркетинг від справді хорошого продукту
Як навчитися відрізняти хороший маркетинг від справді хорошого продукту

Сьогодні на прилавках супермаркетів і магазинів можна знайти десятки варіантів соняшникової олії, на пляшках яких красуються різні написи. Наприклад: «Перший віджим», «Без консервантів і барвників», «З вітамінами А і Е», «Холодне пресування», «Пресована», «Виморожена» тощо.

Розповідаємо, що означають ці написи і на чому зупинити вибір.

Від якої олії краще відмовитися?

По-перше, відмовтеся від покупки, якщо олія у пляшці виглядає мутною. Це значить, що перед вами фальсифікат або ж продукт, який неправильно зберігали.

В соняшниковій олії допускається невеликий осад, в якому містяться фосфоліпіди, що омолоджують клітини організму.

По-друге, не вірте усім підряд написам.

Наприклад, маркуванню «Олія без консервантів і барвників» на пляшці з рафінованим продуктом довіряти не варто, оскільки в соняшникову олію і так ніхто консервантів додавати не стане - цей продукт в принципі не псується. Та й барвники в ній не розчиняються.

Напис «Перший віджим» - це просто хороший маркетинговий хід для привернення уваги споживачів. Звучить гарно і наче натякає, що цей продукт - вищого ґатунку, бо ж саме для цієї пляшки соняшникове насіння чавили вперше ????????

Розкриваємо секрет: нерафінована соняшникова олія завжди видобувається з насіння за допомогою першого віджиму. Тоді як рафіновану створюють шляхом екстракції рослинної олії з використанням хімічних сумішей.

Немає нічого дивного і в тому, що соняшникова олія «містить вітаміни А і Е» - у нерафінованому продукті вони присутні завжди.

Маркування «виморожена» означає, що перед вами нерафінована соняшникова олія, яку піддавали процедурі виморожування. В результаті виходить та ж сама корисна і смачна олія, але з менш вираженим запахом.

‼️ А от напис «Холодне пресування» - насправді дуже важливе маркування. Це означає, що олію отримали при низьких температурах, тому в ній збереглася максимальна кількість корисних речовин.

Яку олію вибрати в крамниці?

Завжди купуйте соняшникову олію, яка в магазині зберігається у темному місці. Пам'ятайте, що чим темніша вітрина, тим краще зберігається продукт.

Не полінуйтеся дістати пляшку з далекого ряду, під стінкою. Яскраве світло, в тому числі і штучне, псує якість як нерафінованої, так і рафінованої олії.

Намагайтеся купувати максимально свіжу олію, оскільки чим менше часу лишається до закінчення терміну придатності, тим вище буде показник перекисного числа. А це значить, що олія гірчитиме.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень