Як правильно топити дровами, щоб використовувати менше полін

Далеко не всі про це знають

Після численних заяв про те, що прийдешня зима буде складною, ціни на дрова різко підскочили. Дозволити собі машину-другу дров нині може не кожен господар… Втім, пропонуємо дізнатися про кілька простих речей, які допоможуть суттєво заощадити кількість дров, що необхідні для опалення будинку.

  1. Димохід. Перед початком сезону його треба прочистити й видалити залишки попелу з піддувала, бо без цього не буде тяги, і відповідно, дим піде у приміщення.
  2. Підготовка самих дров. Ті дрова, якими ви маєте розтоплювати піч, камін, котел тощо, мають бути сухими, негрубими і з тих порід, які швидко загоряються й дають високу температуру (сосна, ялина, тополя, липа).
  3. Правильна укладка дров. Черговість має бути такою: папір, порубані гілки, хвоя, більш грубі поліна, а в самому кінці – товсті поліна.
  4. Дрова твердих порід. Коли частина дров прогорить, можна покласти дрова твердих порід (дуб, акація, клен, яблуня, горіх) і не зовсім сухі грубі поліна. Вони довго триматимуть температуру. Піддувало тоді слід максимально прикрити.

Крім того, пам’ятайте, що дають високу температуру горіхові шкаралупи, тирса, хвоя та лузга з зерна, але їх не можна кидати багато за один раз, а слід насипати невеликими порціями

Читайте також:

Як треба зберігати дрова, щоб вони були максимально ефективні для обігріву

 

Опалення влетить у копієчку: скільки коштує котел та дрова

 

Що зробити, щоб дрова горіли значно довше? Вас виручать 2 прості правила

 

Збирати дрова у лісі не можна, за це штрафують. Але є винятки

 

Чим вигідніше опалювати будинок: дровами, вугіллям чи пелетами? (ЦІНИ)

 

Дуб, береза чи верба: які дрова не варто купувати для опалення (ТАБЛИЦЯ)

Джерело: prostoway

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень