Як треба зберігати дрова, щоб вони були максимально ефективні для обігріву

Три простих правила, від дотримання яких залежить якість сировини

Цьогоріч питання запасу дров для приватного будинку стало неймовірно актуальним. Хтось уже давно робив запаси, а хтось лише зараз намагається роздобути трохи палива на зиму... У будь-якому разі – і одні, і другі – повинні знати про 3 основних правила зберігання дров, щоб ті при спалюванні віддавали максимум

Звісно ж, дрова повинні бути сухими, придатними за розміром для топки печі, каміна чи багаття – в залежності від того, де ви їх плануєте використовувати.

Основні правила:

  • Стопка дров повинна бути захищена від зовнішнього впливу природи. Якщо у вас немає окремого замкненого приміщення для зберігання дров, то хоча б укрийте складений на вулиці стос вологонепроникними матеріалами, які захистять майбутнє паливо від снігу і дощу й не дозволять йому намокнути й відсиріти.

Згодиться навіть целофанова плівка, старий руберойд, профнастил, металеві листи від паркану тощо.

  • Дровник має провітрюватися. При будівництві повноцінного приміщення для зберігання дров слід врахувати цей факт, а значить дати можливість повітрю легко циркулювати в сараї для зберігання дров, підсушуючи заготовлений ліс. При такому підході дрова добре будуть сохнути, не будуть пліснявіти і гнити. В іншому випадку є ймовірність відсиріння навіть сухого дерева.
  • Дрова варто зберігати якомога далі від вогню. Очевидно, що розміщувати дрова на зберігання поруч з мангалом чи місцем для вогнища не варто. Маленька неуважність позбавить вас одночасно усіх запасів дерева

Іще одне: завжди кладіть стопку дров біля печі, щоб не розпалювати її сирими дровами, а мати сухий запас

А на відео внизу показано, як зробити бюджетний дровник своїми руками

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень