Ніяких буржуйок і пальників! Як зігрітися взимку у холодній квартирі

Варіантів обігріву квартири – без централізованого опалення – небагато

Цьогоріч українцям прогнозують найскладнішу зиму в історії. Через постійні обстріли росіян існують ризики залишитися не лише без опалення, а й без світла.

Як зауважив голова ГО «Асоціація енергоаудиторів України» Володимир Литвин, для мешканців багатоквартирних будинків у містах варіантів того, як зігрітися взимку, насправді не так уже й багато. Дехто вважає, що можна спробувати опалювати квартиру газовою плитою, грубками-буржуйками чи газовими пальниками, однак робити цього не варто через високі ризики виникнення пожежі або отруєння чадним газом, наголошує експерт.

— Якщо вже виникає питання: грубка або камін у квартирі, то краще знайти хатинку з піччю в селі, — каже Литвин і додає, що більшість квартир в Україні не проєктувалися під такі запити.

Можна вдатися, наприклад, до допомоги електрообігрівачів або кондиціонера. При цьому, як зазначає експерт, використовувати кондиціонер для обігріву навіть ефективніше, ніж обігрівач, адже він «тягне» менше енергії. Втім, зважайте, що за низьких температур його ефективність падає.

При виборі пристрою варто звернути увагу на його потужність і проводку в будинку. Якщо, наприклад, купити 5 обігрівачів по 2 кВт, то таких навантажень не витримає жодна проводка.

Є нюанси і з утеплювачами. Якщо не вгадати з товщиною і матеріалом для утеплення будь-якої стіни, то це може спричинити скупчення вологи і утворення грибка.

Джерело: Телеграф

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень