Як не зіпсувати покриття дорогої антипригарної сковороди?

Треба вміти обслуговувати кухонний девайс

Сковородки з антипригарним покриттям ввійшли у наше життя і витіснили традиційні алюмінієві та чугунні. Однак у них є великий мінус – з часом покриття псується і сковороді дорога лише на смітник.

Аби максимально продовжити термін користування сучасною сковорідкою, варто дотримуватися правил догляду та експлуатації.

Правила догляду за сковородою з антипригарним покриттям

Дозволено

  • М'які губки
  • Гелі для миття посуду
  • Силіконові та дерев'яні лопатки, щипці, ложки
  • Тепла вода

Заборонено

  • Металеві скребки та жорсткі мочалки
  • Засоби з абразивними частинками
  • Металеве кухонне приладдя
  • Різкі перепади температур

Особливості використання сковорідок з антипригарним покриттям

1. Нову сковорідку помийте теплою водою з миючим засобом. Витріть насухо і натріть соняшниковою чи оливковою олією.

2. Смажте лише на розігрітій пательні.

3. Уникайте різких температурних перепадів – гарячу сковорідку не можна мити холодною водою

4. Уникайте контактів з металевими предметами. Під час готування їжі використовуйте силіконові та дерев'яні лопатки, щипці, ложки та інші аксесуари, які не дряпають поверхню.

5. Не залишайте приготовлені продукти в сковорідці і тим більше не зберігайте страви у ній в холодильнику. Низька температура псує антипригарне покриття.

6. Товщина стінок і дна впливає на приготування страв. Тобто, якщо у вас сковорідка для млинців, і смажте на ній млинці, а не яєшню.

7. Не складайте сковорідки одна в одну. Щоб уникнути пошкоджень, перекладайте посуд аркушами паперу або пергаментом для випікання, а краще зберігайте все окремо.

Як мити сковороду з антипригарним покриттям?

Залишіть сковорідку на 10-20 хвилин, щоб вона охолола. Промийте її під проточною теплою водою температурою +50…+60°C. Дайте невелику кількість гелю для миття посуду. Обережно потріть покриття м'якою губкою. Змийте залишки піни. Паперовим рушником або м'якою тканинною серветкою витріть посуд насухо.

Якщо до антипригарного покриття прилипли залишки їжі, залийте сковороду теплою водою і зачекайте 30-60 хвилин. Їжа, що пригоріла, повинна відкиснути. Лише потім її можна мити.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень