Ви трете-трете, а потім купуєте нові: Як правильно очищати окуляри, не було подряпин на лінзах

Рекомендації по догляду за окулярами

Окуляри – предмет, без яких деякі б люди реально і світу не бачили. Тому, аби такий необхідний аксесуар довго служив, за ним треба правильно доглядати. Якщо робити це навмання, то на лінзах з’являться тріщини або помутніння і їх доведеться викинути.

Як очищати окуляри в домашніх умовах

В домашніх умовах достатньо води і миючого засобу, наприклад мила або рідини для миття посуду. Також буде потрібен чистий безворсовий рушник або серветка з мікрофібри.

Промийте окуляри під струменем теплої, але не гарячої води з-під крана. Ретельно розподіліть миючий засіб, особливо, де край лінзи з'єднується з оправою — тут часто скупчуються пил і шкірний жир. Акуратно струсіть окуляри і витріть їх.

Спецзасоби

Для догляду за окулярами є спеціальні засоби, наприклад спрей або серветки. Під час використання одноразових серветок для очищення окулярів важливо спочатку оглянути скло. Щоб не подряпати лінзи, протріть окуляри м’якою щіточкою, аби позбутися пилу. Якщо окуляри мають антиблікове покриття, переконайтеся, що очищувач можна використовувати для таких лінз.

Що не можна робити при очищенні окулярів

  • Не протирайте лінзи одягом — так легко їх подряпати.
  • Не використовуйте слину для змочування лінз.
  • Для очищення окулярів не підійдуть побутові чистячі засоби для скла. Вони часто містять інгредієнти, які можуть пошкодити покриття лінз.
  • Не використовуйте паперові рушники або серветки. Вони можуть подряпати лінзи або залишити на них ворсинки.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень