Секрети голлівудської усмішки: як відбілити зуби в домашніх умовах

Мед і кокосова олія вам у цьому допоможе

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

Про білі зуби, як в акторів у голлівудських фільмах, мріє чимало людей. Проте не всі наважуються на професійне відбілювання у стоматолога. Покращити зовнішній вигляд своєї усмішки можна в домашніх умовах за допомогою кількох дієвих порад.

Відбілювання зубів у домашніх умовах 

Вже за часів правління Клеопатри багаті єгиптяни відбілювали зуби. Білосніжна усмішка була для них показником статусу. Зуби вони відбілювали пастою з меленої пемзи та винного оцту. У наш час провести таку процедуру простіше. Адже існує чимало допоміжних засобів. Якщо спеціальні препарати не допомогли вам досягти бажаного результату, то спробуйте приготувати суміш для відбілювання зубів самостійно в домашніх умовах.

Обережно почистьте зуби сумішшю з меду, паленої солі та оцту, – радив впливовий французький хірург Гі де Шоліак в XIV столітті.

Також можна спробувати ще одну популярну техніку для відбілювання зубів – порошок з активованим вугіллям.

Чорний порошок допомагає зубам стати білими за допомогою процесу адсорбції. Частинки цих таблеток складаються з кістяного і викопного вугілля, оливкових кісточок і шкаралупи кокоса. Суміш перелічених компонентів при сильному нагріванні змінює внутрішню структуру, стаючи більш пористою, ніж звичайне деревне вугілля.

Дослідники довели, що порошок активованого вугілля ефективно поглинає зубний наліт й інші речовини, які надають зубам жовтизни. Таким чином суміш може візуально зробити зуби білішими

Відбілювання кокосовою олією і содою

Одна з аюрведичних практик переконує, що зуби легко відбілити, якщо 20 хвилин потримали у роті ложку кокосової олії. Подейкують, що олія проникає в наліт і через певний час сприяє відбілюванню. Звісно, олія може очищувати зуби і ясна від бактерій, що сприятиме здоров'ю ротової порожнини.

Еміне Алі Раштон, експертка з Аюрведи та авторка The Body Balance Diet Plan, каже:

– Я використовую кокосову олію, щоб очистити рот, ясна та зуби, а також вивести токсини.

 

Я також вважаю, що вугілля і кокосова зубна паста роблять мої зуби світлішими. Через те, що вони злегка абразивні й глибоко очищають, зуби після них можуть здаватися білішими, але кокосова олія сама по собі не справляє такого ефекту.

Щодо харчової соди, то вона видаляє плями на зубах, але може бути абразивною, за словами докторки Голл.

– Фізично вона не відбілює емаль, а просто очищає зуби, видаляючи зубний наліт і плями, – розповідає докторка.

Джерело: Vogue

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень