Пенсіонерам України розповіли, хто і як може отримати доплату в 8000 гривень (ФОТО/ВІДЕО)

Та по 650 грн щомісячно

Це не пенсійні виплати, це соцдопомога. Про неї йдеться в сюжеті каналу «Народна думка».

Відзначається, що

Постанова Кабінету Міністрів №663 від 29 липня 2020р. про зміни в нарахуванні соціальної допомоги дає право пенсіонерам отримати 8000 гривень одноразово за рік плюс 685 щомісяця.

 

АЛЕ

 

Право на соціальну допомогу мають одинокі пенсіонери віком понад 80 років.

«Постанова була прийнята в кінці липня, в кінці серпня вона почала діяти, а в кінці вересня-жовтня проходило оформлення.


Хто в листопаді проходив оформлення, вони отримали 7400 грн і в цьому місяці ще 685 грн, а хто в грудні отримує цю допомогу, вони отримали одразу 8000 грн на руки за весь цей рік, що пройшов.

 

В нашій державі це досить рідкісне явище, коли видають гроші заднім числом. Якщо оформили навіть в листопаді, то видають гроші за весь пройдений рік. І потім з 1 січня 2021 року буде видавати вже помісячно», - йдеться в сюжеті.

При цьому

Cамотніми пенсіонерами вважаються громадяни понад 80 років, які не мають працездатних родичів, зобов'язаних за законом їх утримувати, і які отримують пенсію згідно із Законом України.

Як це все оформити?

Відзначається, що для того, аби оформити соцдопомогу, потрібно експертний висновок медичної комісії, що свідчить про те, що людина потребує постійного догляду, яке повинен видати сімейний лікар.

«Після цього, з укладенням потрібно звернутися в Службу соціального захисту, якщо людина проживає в сільській місцевості, то в ОТГ, до голови або старости, який повинен далі з секретарем вести цю справу.


У тому випадку, якщо за вами є прикріплений соціальний працівник, то цим має зайнятися він. Зібрати всі документи і викликати до вас доктора », - пояснюється в сюжеті.

Натисніть плей для перегляду

Підкреслюється, що допомога на пенсіонерів, які потребують догляду, видавалася і раніше, однак суми були значно меншими і їх мали отримувати ті, хто теоретично мав би за конкретним пенсіонером доглядати.

В результаті за пенсіонером взагалі не доглядали.У зв'язку з цим уряд і вирішив видавати цю допомогу саме пенсіонеру.

Відзначається, що від усіх інших соцвиплат по догляду (якщо такі були оформлені раніше) тепер пенсіонерам треба відмовитися і переоформить на ці.


Якщо ж отримували соціальну допомогу «догляд вдома», то вона не впливає на призначення цієї виплати.

Детальніше в сюжеті «Народна думка».

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень