В Україні будуть перевіряти пенсіонерів, які не знімають гроші з рахунків

Такі зміни передбачили в уряді

Працюючі пенсіонери

Днями Кабінет міністрів прийняв постанову щодо внесення змін до Положення про порядок призначення житлових субсидій та Порядку виплати пенсій і грошової допомоги через поточні рахунки у банках.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, йдеться про введення «єдиного звернення в питанні виплати пенсій».

Якщо раніше треба було йти до Пенсійного фонду, тоді – у банк для відкриття рахунку, а потім ще й чекати, то відтепер достатньо буде одного-єдиного звернення, коли людина просто контактує з ПФУ.

 

Далі - за зверненням самого фонду до органів соцзахисту – відповідний рахунок у банку відкриватимуть без «втручання» людини, зазначив міністр.

Додамо, що в змінах також передбачили механізм «перевірки» реальності одержувача пенсії.

Так, якщо пенсія або грошова допомога переказується на картку, термін дії якої більше року і протягом року з неї жодного разу не витрачалися кошти, то згідно з постановою запускається механізм перевірки особистості одержувача.

В такому разі:

  • уповноважений банк повідомляє про це орган Пенсійного фонду або соціального захисту населення;
  • орган ПФ або соцзахисту забезпечує проведення ідентифікації і верифікації особи на підставі пред'явленого (в обов'язковому порядку) одержувачем особисто паспорта громадянина України або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує його вік і визначеного законодавством документа, в якому зазначено відомості про місце проживання.

Джерело – Соцпортал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень