У Пенсійному фонді розповіли, кому подвоять пенсійний стаж

І що для цього потрібно

Пенсійний стаж для українців з кожним роком збільшується, однак попри це, деякі категорії громадян можуть розраховувати на зарахування страхового стажу у подвійному розмірі.

У ПФУ повідомили, що на подвійний стаж можуть розраховувати ті, хто працює на особливо шкідливому виробництві, зокрема, у сфері медицини.

До такої роботи відноситься, зокрема, професія лікаря в психіатричних лікарнях. Тому страховий стаж за роки роботи тут зараховується у подвійному розмірі.

У Пенсійному фонді уточнили, що подвоюється не весь стаж, а лише набутий за періоди роботи до 1 січня 2004 року. Водночас при отриманні права на пенсію за вислугу років стаж подвоюється як до цієї дати, так і після.

При цьому набутий стаж в календарному розрахунку повинен складати не менше 35 років для чоловіків і 30 – для жінок. Всі пенсіонери, у яких менше норми такого стажу, права на допомогу не мають, зауважують у ПФУ.

Нагадаємо, що з наступного року пенсійний стаж збільшиться ще на 12 місяців, тож вийти на пенсію у 60-річному віці зможуть лише ті, хто має 28 років стажу. За необхідності стаж можна докупити, втім, за рік стажу з нового року доведеться заплатити 31 680 грн (тоді як ще в січні цьогоріч ця сума складала 24 937 грн).

Джерело – Тoday.ua

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень