Хочете назавжди зняти окуляри? 8 кроків до покращення зору

Якщо перетворите ці правила на звичку, результат не змусить на себе чекати

Проблеми із зором на сьогодні стосуються мало не кожного другого. І йдеться не тільки про людей старшого віку і тих, хто проводить багато часу за комп’ютером. Погіршення зору – це біда 21-го століття, адже наші очі абсолютно не пристосовані до навантажень, які на них звалилися.

Якщо ви проводите багато часу біля монітора, за книгами або ж отримали поганий зір «у спадок», варто  подбати про здоров’я очей прямо зараз.

Ці рекомендації допоможуть покращити зір, навіть якщо ви носите окуляри або контактні лінзи.

Перше і головне правило: перебуваючи за комп’ютером, частіше моргайте, аби зволожити склеру. Саме її пересихання є основною причиною різноманітних захворювань очей!

Як покращити зір

Відпочинок для очей

Візьміть за звичку ненадовго заплющувати очі протягом дня. По 2 хв кожні годину-півтори буде достатньо для відпочинку очного м’яза та регенерації зору.

Мало того, у такий спосіб ви допоможете не тільки очам, а й нервовій системі

 Якщо ви носите окуляри

Навіть якщо у вас поганий зір, це не привід носити лінзи чи окуляри цілодобово. Відмовляйтеся від окулярів хоча б на пів години в день, і ви помітите, що стали краще бачити. З лінзами – точно те саме. Око повинне дихати і намагатися обходитись власними силами там, де це можливо.

 Регулярні перерви

Не дозволяйте очам постійно перебувати у напрузі: кожні 20 хв відволікайтеся від роботи і переводьте погляд у далечінь. Ця рекомендація особливо важлива для людей, які страждають на короткозорість.

 Вправи для зору

Виконуйте ці прості вправи хоча б 1 раз на 2 дні, і результат стане помітним! Переміщуйте погляд по стрілці на картинках. Це відмінне тренування для зміцнення м’язів очей!

Вправи можна робити як з відкритими, так і з заплющеними очима.

 Теплі компреси для очей

Якщо очі втомилися, зробіть теплий компрес із ватних тампонів. Цей засіб допомагає не тільки від втоми та сухості очей, він ефективний навіть при головному болі.

 Масаж очей

Масажуйте очі хоча би раз на день. Завдяки масажу очей покращується кровообіг, очі повноцінно відпочивають і в результаті зір стає гострішим.

 Правильне харчування

Морква, вершкове масло, риб’ячий жир, зелень, горіхи: стежте за тим, щоб ваш раціон був багатий на ці продукти. Вони допоможуть добре бачити у темряві. Не забувайте, що дуже важливий для зору і вітамін А.

 Час на природі

Природне світло і свіже повітря корисні не лише для очей, а й для всього організму. Багато гуляти – це чудовий спосіб зміцнити здоров’я!

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень