Як людина на пенсії може вплинути на розмір виплат?

Відповідь мають у Пенсійному фонді

Збільшити власний розмір пенсії може практично кожен пенсіонер. Для цього після досягнення 60 років потрібно продовжувати працювати. Про це повідомляють у ПФУ.

У 60 років українці за наявності необхідного стажу мають право на пенсію. Однак іти на заслужений відпочинок при досягненні такого віку необов’язково - чим пізніше людина пенсійного віку оформить пенсію, тим більшою буде розмір виплат.

При призначенні пенсії з відстрочкою основний розмір пенсії зростає:

  • на 0,5% – за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, наступного за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію на строк до 60 місяців;
  • на 0,75% – за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію на термін понад 60 місяців.

Про своє бажання призначити пенсію пізніше людина має до досягнення пенсійного віку повідомити орган ПФУ. Якщо ж людина не повідомила про таке бажання, а в Реєстрі застрахованих осіб є інформація про весь її страховий стаж (оцифрована паперова трудова книжка), – пенсію призначать автоматично з наступного дня за днем досягнення пенсійного віку, – наголошують у ПФУ.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень