Нові показники для розрахунку пенсії назвали у ПФУ

Різниця вже становить майже 700 грн

Пенсія та інші державні виплати повністю залежать від середньої заробітної плати по країні. Пенсійний фонд розраховує новий показник щомісяця. Наразі у ПФУ назвали новий розмір середньої зарплати.

Зазначимо, що порівняно з січнем 2022 року, тобто у довоєнний час, середня зарплата була на порядок вищою. Різниця становить 668 грн. За весь рік говорити складно, тож ми наведемо цифри за місяці третього кварталу.

У ПФУ говорять про такі показники середньої зарплати:

  • 13499 грн у липні;
  • 12 745 грн у серпні;
  • 13 387 грн у вересні.

Якщо говорити про 2022 рік загалом, то найвищий рівень зарплати відзначається у січні та лютому, тобто до початку вторгнення рф. Далі почалося суттєве падіння.

Якщо станом на лютий 2022 року показник був максимальним і становив 14 133 грн, то у березні він зменшився трохи більш як на тисячу гривень – до 13 016 грн.

 

Найнижчий показник був у квітні – 12 082 грн.

 

З травня ситуація почала налагоджуватись, але навіть зараз вона ще не досягає довоєнних показників.

При цьому варто розуміти, що при розрахунку пенсій враховуються й інші показники, середня заробітна плата – далеко не єдиний параметр. На розмір пенсії впливає зарплата громадянина протягом останніх 6 місяців або за інший період на вибір. Також ключову роль грає страховий стаж, наприклад, за наявності понаднормового стажу громадянинові нараховують надбавки.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: пенсіяПФУ
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень