Якими будуть розміри надбавок до пенсій після збільшення прожиткового мінімуму з 1 грудня (ТАБЛИЦЯ)

Це буде остання зміна розміру виплат цьогоріч

Згідно з Законом «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», до пенсій ветеранів (осіб з інвалідністю внаслідок війни, УБД, учасників війни) та членів їхніх сімей встановлюються різні доплати у розмірі від 10% до 50% від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.

Але це не означає, що саме на 10% або 30-50% зросте сама пенсія. Збільшиться саме доплата і то не дуже помітно.

Наприклад, в учасника бойових дій загальний розмір пенсії не може бути меншим за 210% ПМ. До 1 грудня це було 4256,7 грн, а з 1 грудня буде вже 4395,30 грн. Тобто мінімальна пенсія тут зросте лише на 138,60 грн.

Збільшаться також доплати жертвам нацистських переслідувань, мінімальні виплати для осіб з інвалідністю внаслідок війни та учасників бойових дій, мінімальні розміри пенсії за втратою годувальника.

Відзначимо й таку категорію, як почесні донори. У них доплата за донорство теж зросте. Але її розмір прив’язаний до прожиткового ПМ, встановленого в середньому на людину на місяць. Таким чином, надбавка донорам з 1 грудня становитиме 81 грн (2589 грн – 2508 грн).

Як виріс прожитковий мінімум, грн

Мінімальні розміри пенсії за втратою годувальника

При цьому, мінімальна пенсія за втратою годувальника-військовослужбовця не може бути нижчою за 2 ПМ (з 1 грудня – 4186 грн).

Мінімальна виплата особам з інвалідністю внаслідок війни та УБД

Примітка. Особам з інвалідністю внаслідок війни ІІ та ІІІ груп з-поміж учасників бойових дій, яким виповнилося 85 років, призначається щомісячна адресна допомога у розмірі 650% ПМ (з 1 грудня – 13 604,50 грн).

НАДБАВКИ ДО СТРАХОВИХ ПЕНСІЙ

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень