Солідна доплата для тих, хто зібрався на пенсію: дехто отримає плюс 10 виплат відразу

Розповідаємо, для кого передбачили такі умови виходу на заслужений відпочинок

У разі виходу на пенсію педагогічні працівники можуть розраховувати на виплату 10 пенсій відразу. Але отримати таку допомогу зможуть не всі - є певні умови, які потрібно виконати.

«Чому я, вийшовши на пенсію у 2021 році з педагогічним стажем 50 років, не отримала додаткових 10 окладів? Чи можу я отримати 10 пенсій, які надають після виходу на пенсію, якщо мені їх не нарахували?» – запитує мешканка Вінницької області.

У Пенсійному фонді відповідають, що право на виплату грошової допомоги у розмірі 10 місячних пенсій станом на день її призначення мають:

  • жінки, які на день досягнення пенсійного віку працювали в установах освіти державної чи комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років, та мали 30 років страхового стажу на таких посадах, а також, якщо вони до цього не отримували будь-якої пенсії;
  • для чоловіків умови такі ж, тільки страховий стаж має становити щонайменше 35 років.

Якщо всі умови виконані, а допомогу у розмірі 10 пенсій людина не отримала, вона може звернутись до органів ПФУ з відповідною заявою.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень