У жовтні далеко не всі пенсіонери отримали обіцяні доплати: у чому проблема?

Роз'яснення експерта щодо умов перерахунку пенсійних виплат

У Пенсійному фонді відзвітували про перерахунок пенсій у жовтні й надали багато цікавих статистичних даних. Зокрема, назвали новий розмір середньої пенсії в Україні — 4539,36 грн.

Однак багато людей залишилися незадоволеними, адже більшість українців отримують пенсію нижче вказаного розміру, а жовтневе підвищення торкнулося далеко не всіх.

За даними ПФУ, із 10,7 млн пенсіонерів підвищення з 1 жовтня отримали лише 2,8 млн людей.

Незалежний пенсійний консультант Сергій Коробкін зауважує, що компенсаційні виплати особам віком понад 70, 75 і 80 років виплачуються лише у тому разі, якщо розмір пенсії менший за 10 340,35 грн. Це обумовлено відповідними постановами Кабміну.

Щодо перерахунку виплат у жовні, то йшлося передусім про доплати тим людям, які мають повний стаж (30 років у жінок і 35 років для чоловіків) і при цьому їхня пенсія не перевищує 3000 грн.

Найбільше доплат отримали люди віком від 70 до 74 років включно.

Особи, яким понад 75 років, і з пенсією у розмірі понад 3000 грн взагалі не мусили отримувати жодних надбавок. Це стосується й осіб, молодших за 65 років, – їм пенсії теж не перераховували, незалежно від розміру пенсії та кількості стажу.

Насправді жовтневе підвищення виявилося дуже вибірковим, каже експерт.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень