Накопичувати пенсію в Україні дозволили з 16 років

Розмір внесків громадянин визначатиме самостійно

В Україні щороку зростають вимоги до страхового стажу для виходу на пенсію за віком. Це триватиме аж до 2028 року, доки для виходу на пенсію за віком буде потрібно не менш як 35 років страхового стажу — часу, коли людина чи її роботодавець сплачував соціальні внески.

Днями Верховна Рада ухвалила закон, яким розширюється перелік тих, хто може добровільно сплачувати внески на майбутню пенсію. Причому накопичувати внести дозволили з 16 років.

Зазначається, що договір для сплати внесків можна укласти в електронній формі через портал і мобільний додаток «Дія» або на порталі електронних послуг ПФУ. Розмір страхових внесків, періодичність і строки їхньої сплати можна буде визначати самостійно.

Також, згідно з документом, людина може робити благодійний внесок на користь іншого пенсіонера, наприклад батька. Тоді 70% внеску спрямовується на виплату цій конкретній людині, а 30% — до солідарної пенсійної системи.

Джерело: Громадське

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень