Частина пенсіонерів має право на компенсаційну доплату у 579 грн щомісяця

Ще дві категорії також можуть розраховувати на доплати, проте меншого розміру

Деякі категорії пенсіонерів в Україні мають право на доплату до пенсії в розмірі до 579 грн. Це щомісячна компенсація.

Ця доплата була встановлена ​​ще з 1 квітня 2020 року і становила вона 500 грн. Однак після березневої індексації цьогоріч сума зросла і тепер пенсіонери віком 80+ отримують по 579 грн щомісяця.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2022 року пенсіонерам, яким виповнилося від 70 до 75 років, встановлено щомісячну компенсаційну доплату до пенсії в розмірі до 300 грн.

Важливо, що щомісячна компенсаційна виплата встановлюється незалежно від виду пенсії, закону, згідно з яким призначена пенсія, від тривалості страхового стажу і факту працевлаштування пенсіонера.

Пенсіонерам, які досягли 70 років після 1 жовтня, щомісячна компенсаційна виплата встановлюватиметься з дати досягнення такого віку.

Крім того, компенсаційну доплату з жовтня 2021 року одержують і пенсіонери віком 75+, після індексації ця сума нині становить 456 грн.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень