«Ми вже вичерпали усі можливості економії»: Шмигаль зробив заяву щодо виплати пенсій і зарплат бюджетників

На соціальні потреби наразі пускають західну допомогу  

Якби не західна фінансова допомога, то українці вже могли б залишитися без пенсій та зарплат. Тому важливо якнайшвидше отримати обіцяні ЄС гроші. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише РБК-Україна з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung.

— Якщо говорити про вкрай негативний сценарій, то ми вже не змогли б платити ані зарплати, ані пенсії. Тому фінансова стабільність України така ж важлива, як і військова безпека чи постачання боєприпасів, — додав він.

За його словами, Україна отримує величезну підтримку від партнерів — на першому місці США, на другому — Євросоюз. Німеччина перебуває на передовій фінансової допомоги, проте 3 млрд євро з обіцяного європейського пакета в 9 млрд заблоковано, зокрема тому, що Берлін пропонує надати ці кошти у вигляді грантів, а не кредитів.

— Для нас найголовніше, щоб вони надійшли якнайшвидше. Нам це потрібно для того, щоб наша фінансова система вижила. Чи стане це кредитом або грантом, менш важливо. Ми вже вичерпали всі можливості економії, — зазначив прем'єр.

Він також наголосив, що на сьогодні оборонний бюджет України становить 60% державних видатків, тому західна фінансова допомога йде на соціальні потреби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень