«Я за штучний інтелект, але ніхто не скасовував душу і емоції», - Кульчинська про реформу музичних шкіл

Депутат і заступник міського голови готує звернення до керівництва держави

Реформі мистецької освіти обурюються вчителі музичних шкіл.

Типова освітня програма згідно з рішенням Міністерства культури має набути чинності 1 вересня.

 

Митці кажуть: це призведе до знищення музичної освіти, адже серед іншого, у перші чотири роки навчання програма передбачає зменшення годин з основного предмету – гри на музичному інструменті.

Музиканти вважають, що це занадто спростить програму, а у музичних школах якраз у перші роки навчання дитина засвоює найбільше.

З проханням скасувати цей наказ зареєстрували петицію на сайті Кабінету Міністрів, яка уже зібрала понад 13,5 тисяч підписів з необхідних 25 000 для розгляду.

Звернення до Президента, Верховної Ради та Прем’єр-Міністра готує на сесію Рівнеради і депутат та заступник міського голови Галина Кульчинська:

- Система, за якою зараз навчаються учні у музичних школах, абсолютно унікальна. Тому митці і просять її визнати національним надбанням.

 

Ну давайте розрушимо, давайте у нас буде все халі-галі, айті, а цього всього не буде.

 

Я за штучний інтелект, але ніхто не скасовував душу і емоції.

Показником актуальності мистецьких шкіл є й те, що у Рівному кількість охочих навчатися у два-три рази перевищує можливості музичних шкіл.

Натомість, у міністерстві кажуть, що новою програмою прагнуть покращити освітній процес, а роки навчання навпаки збільшать з 6-8 до 11-12, залежно від обраного інструменту.   

У типовій освітній програмі вказані мінімальні години й інші показники, яких мають дотримуватися у музичних школах. Самі ж заклади можуть формувати плани на свій розсуд.

Чим керуються у міністерстві культури - роз’яснення першого заступника міністра Світлани Фоменко можете переглянути у сюжеті ТСН.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень