Взимку деякі продукти можуть виявитися не по кишені: що краще купувати вже зараз

Поради для тих, хто добре знає власні харчові звички

Щоби спокійно пройти осінь та зиму, українцям необхідно запасатися продуктами вже зараз, бо нікому невідомо, чи будуть вони потім по кишені. Про це заявив аналітик «Центру біржових технологій» (ЦБТ) Максим Орищак.

– Насамперед українцям варто побоюватися динаміки цін на базові продукти харчування. Тому слід формувати запаси їжі вже зараз. Наскільки можна підстрахувати себе з точки зору здатності прогодуватися восени та взимку – настільки це варто зробити, – вважає експерт.

Він прогнозує, що вже до осені подорожчання продуктів становитиме в середньому не менш як 10%, причому дорожчатимуть всі основні продуктові групи.

– М'ясо, наприклад, дорожчатиме через зростання цін на корм для тварин. Молочна продукція збільшиться в ціні за сезонним фактором. Те саме станеться і з фруктами та овочами. Оцінювати кожну позицію немає сенсу, оскільки в середньому зростання складе не менше 10%, – каже аналітик.

Він додає, що кожному українцю, розуміючи свій продуктовий набір, варто почати формувати меню, щоб розуміти середню витрату продуктів за певний час, і почати купувати товари, які можуть трохи полежати.

До речі, Радіо ТРЕК раніше розповідав, якими саме продуктами краще запасатися:

Джерело: ubr.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень