Найважливіші запаси: які продукти обов’язково мають бути вдома

Вони довго зберігаються і дуже корисні для здоров'я (в тому числі й психологічного)

Те, що ми їмо, має величезний вплив не лише на наше здоров'я, а й на психологічний стан. Під час війни фахівці рекомендують вживати більше продуктів, які здатні підтримати організм, дати необхідні поживні речовини і покращити ваш емоційний стан.

Список таких продуктів склала лікарка-дієтолог Катерина Толстікова зі школи здоров'я. Вона наголошує, що ці харчі мають тривалий термін зберігання і не потребують особливих навичок для приготування.  

Крупа перлова

Це найдоступніший і найбільш корисний вид крупи. У ній є складні вуглеводи, білки, клітковина та вітаміни групи В. А ще у перловці багато фосфору, селену, марганцю і міді.

Свіже сало

У ньому міститься велика кількість жирів, в т. ч. й корисних. Сало без термічної обробки - джерело лауринової кислоти та холестерину, які важливі для організму і беруть участь у багатьох процесах.

Холестерин бере участь в синтезі вітаміну D, жовчі та стероїдних гормонів. Тому не варто його боятися.

Кілька шматочків свіжого сала надовго наситять організм за рахунок жирів. Але його кількість все ж потрібно контролювати.

Оселедець

Це джерело білка (амінокислот), а ще ненасичених жирних кислот Омега-3, вітаміну D, вітаміну В12, калію, фосфору і селену.

Яловича печінка

У цьому продукті дуже багато важливих мікроелементів - вітамін В2, В3, В5, В12, А, К, залізо, цинк, селен, мідь. Також печінка – чудове джерело білка.

Сир

Він містить білок, різні види жирних кислот, в тому числі й Омега-3, кальцій, калій, фосфор, селен, вітамін В9 і вітамін РР.

Арахіс

Ці горіхи є джерелом білка, різних видів жирів, клітковини, вітамінів групи В, вітамінів Е, Н, РР, калію, магнію і фосфору. Кількість арахісу потрібно контролювати, адже він містить жирні кислоти класу Омега-6.

Буряк

Найдоступніший овоч, який при правильному приготуванні стане джерелом резистентного крохмалю і буде позитивно впливати на мікробіом кишечника. А ще в буряках є складні пов'язані вуглеводи, клітковина, калій і магній.

Кукурудза варена заморожена

Містить вуглеводи, клітковину, вітамін Р, калій і цинк. У приготуванні така кукурудза дуже швидка, а зберігатися вона може довго.

Яблука

Зберігати яблука можна довго і вони більш ніж доступні в ціні. Ці фрукти є джерелами вуглеводів, клітковини, вітаміну C, калію, заліза й міді.

Насіння льону

Цей продукт можна знайти навіть в аптеках, бо він має важливе значення для організму. Містить Омега-3 рослинного походження, вітаміни групи В (особливо багато тіаміну - вітаміну В1), калію, кальцію, магнію, фосфору, заліза, марганцю, міді, цинку і селену.

Насіння льону важливо ретельно розжовувати, аби отримати максимум користі. А ще його можна додавати в каші, салати та навіть в десерти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень