Небезпека для дітей-алергіків: в Україну завезли інфіковане дитяче харчування

Будьте уважні, коли обираєте дитячі продукти

Небезпечне дитяче харчування імпортували в Україну. Їжа містить харчову інфекцію, яка викликає негативні наслідки для здоров'я новонароджених дітей. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області, посилаючись на інформацію, розповсюджену по системі  швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF.

Йдеться про небезпечне харчування для немовлят виробництва США.

У Держпродспоживслужби Хмельницькій області повідомляють, що ймовірно це харчування вже стало причиною спалаху харчових інфекцій серед немовлят.

Відомо, що інфікована не вся продукція виробника, а лише певні партії. Їх зараз оперативно вилучають з торгових точок. Тож Держпродспоживслужба застерігає споживачів, які могли вже придбати це харчування для своїх малюків, бути обережними та звернути увагу на номери серій.

- ТОВ «Кратія ЛТД» ініціювало добровільне відкликання функціонального дитячого харчування — суха суміш на основі амінокислот «Сімілак Елекеа»/»Similaс Elecare» для дітей з тяжкими формами харчової алергії від народження 400 грамів та функціонального дитячого харчування, дитяча суха суміш початкова гіпоалергенна «Сімілак Аліментум від народження» для дітей від народження/»Similaс Alimentum from birth» for children from birth.

 

Відклик розповсюджується лише на продукцію із номерами серій, вказаних у листі - RASFF №2022.1018-fup 10, – повідомили у Держпродспоживслужбі.

Тепер усі продавці, які виявили у себе продукт з цими серіями випуску, мають терміново вилучити його з продажу і проінформувати про це орган Держпродспоживслужби.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень