Список із 22 продуктів, які дуже довго не псуються (ПЕРЕЛІК)

Чим найкраще запасатися про всяк випадок

Консервований тунець

Досить стабільний продукт, який має найдовший термін зберігання у порівнянні з іншими консервованими морепродуктами.

Зазвичай консервований тунець може зберігатися близько 3 років, однак якщо тунця зберігають у сухій коморі, то навіть довше.

Енергетичні батончики

Це батончики, виготовлені із таких круп, як овес, мюслі, пшениця, кукурудза, рис, мед, горіхи, із вмістом макроелементів до 70% або із вмістом вуглеводнів із відсотком білка 5-20%. Вони забезпечують велику кількість енергії і підтримують тепло тіла.

 Консервовані супи

Консервований суп, що містить овочі, запаковані клітковиною, вітамінами та антиоксидантами, може бути здоровим варіантом харчування. Термін зберігання – до 18 місяців, але їх потрібно зберігати в прохолодних сухих місцях.

 Супи з локшиною швидкого приготування з рамена

Локшина - чудовий варіант, оскільки на її приготування потрібно всього 3 хв і треба лише вода. Такі супи бувають різних смаків, таких як курка, яловичина, гриби, креветки, свинина тощо.

Хоча ці супи мають термін придатності, вживання їх після цих дат особливої шкоди для здоров’я не несе.

 Макарони

Вартість макаронів більш ніж доступна і вони добре зберігаються.

 Рис

Білий, дикий, арборіо і рис басмати мають нескінченний термін зберігання. Рис найкраще тримати в герметичній тарі у прохолодному сухому приміщенні, щоб уникнути псування.

 Консервована кукурудза

Консервована кукурудза містить велику кількість мінералів і вітамінів. Одна чашка містить близько 420 мг калію, що значно перевищує кількість, що міститься в маленькому банані. Цей важливий мінерал необхідний для підтримки стабільного артеріального тиску.

 Консервовані спагеті або пельмені

Банки зі спагеті або равіолі зазвичай постачаються з італійськими ароматами, що входять у різноманітні презентації. Це готові страви з великою різноманітністю смаків (спагеті з м’ясом, куркою, різними видами сирів, грибами тощо). Потрібно просто нагріти його.

 Сушені боби

Сушені боби, такі як квасоля, чорна квасоля, нут та інші мають високу калорійність, містять велику кількість білка на порцію, кілька важливих вітамінів та мінералів. Сушені боби мають тривалий термін зберігання.

 Цілісне пшеничне печиво

Печиво є хорошою заміною хлібу і прекрасним джерелом клітковини. Через більш високий вміст жиру, цільнозернове печиво має менший термін придатності, але при хорошому зберіганні печиво довго лишається свіжим.

 Насіння соняшнику

Насіння соняшнику є прекрасним джерелом вітаміну Е (який має значну протизапальну дію) та дуже хорошим джерелом міді та вітаміну В1. Крім того, насіння соняшнику є хорошим джерелом марганцю, селену, фосфору, магнію, вітаміну В6, фолієвої кислоти та ніацину. Крім того, фітостерини, присутні в насінні соняшнику, знижують рівень холестерину в крові, підвищують імунну відповідь та знижують ризик деяких видів раку.

 Арахісове масло

Арахісове масло - це їжа, наповнена білками та незамінними жирними кислотами, яка також містить багато важливих вітамінів та мінералів (таких як мідь та залізо).

 Цукор

До речі, на відміну від білого цукру, коричневий цукор може зберігатися ще довше, якщо зберігати його у відповідних умовах. Цукор має практично нескінченний термін зберігання.

 Кава розчинна

Важливо тримати у вакуумі та подалі від вологи й тепла.

 Сіль

Термін придатності звичайної кухонної солі практично необмежений. А от термін зберігання йодованої солі становить близько 5 років.

Найкращий спосіб зберігати сіль - в оригінальній герметичній тарі у прохолодному темному місці.

 Мед

Кажуть, мед зберігається вічно. Однак сирий нефільтрований мед зберігається близько року.

 Борошно

Борошно - це дуже міцний продукт, але він з часом окислюється, а також приваблює комах. Борошно зберігається від 3 до 6 місяців у закритому пакеті, до 1 року в холодильнику і довше, якщо зберігається в морозильній камері.

 Приправи та спеції

Вони повинні зберігатися в герметичних контейнерах, без вологи.

 Оцет

Оцет (білий, яблучний, бальзамічний, малиновий, рисовий і червоний винний оцет) найкраще зберігати у герметичній тарі – у темному, прохолодному місці, подалі від сонячних променів.

 Кукурудзяний крохмаль, сода, кукурудзяний сироп

Вони можуть бути ідеальною їжею для виживання. Термін придатності – за правильних умов зберігання – практично необмежений.

 Кокосова олія

Вважається, що кокосова олія зберігається довше, ніж будь-який інший вид олії – понад 2 роки.

 Сухе молоко

Сухе молоко - це їжа, багата фосфором, вітаміном В7, вітаміном В5, вітаміном В2, кальцієм і білком. Якщо зберігати в сухому прохолодному місці, сухе молоко зберігається до 10 років. Сухе молоко слід помістити в герметичну ємність.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень