Вже не 1,44 за кіловат: як може подорожчати світло вже з 1 квітня

31 березня спливає термін дії постанови уряду про ПСО

Уже у квітні в Україні можуть злетіти тарифи на електроенергію. Українців давно попереджають про такі перспективи, бо у зв’язку з масовими ракетними ударами окупантів енергомережа зруйнована і потребує значних капіталовкладень на відновлення. Це один з ключових аргументів майбутнього подорожчання.

Замість 1,44 гривні при споживанні до 250 кіловатів і 1,68 гривні понад 250 кіловатів можуть впровадити нову ціну - 2,8 грн за кВт-год уже з 1 квітня. Не виключають фахівці галузі й повного скасування фіксованих тарифів та переведення тарифів для населення на вільне ціноутворення пише UBR.

Середній розмір платіжки складатиме до 470 грн (за тарифу 2,8 грн/кВт-год) або приблизно до 840 грн (за повністю ринкового ціноутворення).

Голова спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко наводить схожі розрахунки, але за його прогнозами новий тариф буде трохи нижчим.

За моїми розрахунками ціну підвищать до 2,3-2,5 грн за кВт-год.

 

Припустимо, якщо зараз ви використовуєте 250 кВт-год, то щомісяця потрібно платити за струм 360 грн (при споживанні 251 кВт-год – вже 421,6 грн).

 

Якщо вартість електроенергії збільшать на 40%, то при споживанні до 250 кВт-год доведеться платити вже 520 грн на місяць, а понад 250 кВт-год платити вже 600 грн.

Олег Попенко наголошує, що на сьогодні офіційно затверджених нових тарифів ще не має.

Наразі фіксовані тарифи забезпечують енергогенерувальні державні компанії – оператор атомних станцій НАЕК «Енергоатом» та «Укргідроенерго». Термін дії постанови уряду про ПСО спливає 31 березня 2023 року. Тому уряд має або продовжити документ (залишивши в редакції, що діє, або оновивши її), або дочекатися скасування, перевівши галузь на ринкові рейки.

Джерело: UBR

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень