Населення платить у чотири рази менше від ринкових цін: Як українці платитимуть за електроенергію

Підняття тарифів - необхідний крок, аби подолати кризу в енергетичній галузі

Аби подолати кризу на українському ринку енергетики, цей ринок треба реформувати, а тарифи підняти. Так вважає радник глави Кабміну Юрій Бойко.

Для частини споживачів тарифи на світло можуть зрости до ринку ринкових уже найближчим часом. Кабмін і профільне міністерство розглядають кілька різних концепцій реформування національного ринку електроенергії.

Серед найрадикальніших варіантів - встановлення повністю ринкових цін для побутових споживачів.

Сьогодні тариф для побутових споживачів приблизно в чотири рази нижчий від реальної ціни енергії. Навесні одну зі стратегій доведеться затвердити, інакше кризу в енергетиці подолати не вдасться, — каже Юрій Бойко.

Потреби побутових споживачів в оплаті електроенергії цілком «закривають» адресні монетизовані субсидії. Для найбільш вразливих категорій населення це реально пом’якшить ситуацію щодо подорожчання тарифів.

Така стратегія обійдеться платникам податків дешевше й водночас дозволить захистити громадян із низькими рівнями доходу. А ті, хто може платити за енергію, це робитимуть, — каже радник очільника уряду.

Джерело: Фокус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень