Вода, світло й газ – як зміняться тарифи з 1 листопада

Відомо, скільки платитимемо за комунальні послуги в останній місяць осені

На час воєнного стану комунальні платежі з опалення, газу, гарячої води та розподілу газу мають бути заморожені згідно із Законом № 7427 від 29 липня 2022 року. Мораторій діє під час воєнного стану та ще 6 місяців після його завершення.

Влада має залучити понад 125 мільярдів гривень на компенсацію різниці у тарифах.

Вартість газу з 1 листопада 2022 року

Для більшості споживачів, які у травні стали клієнтами компанії «Нафтогаз» вартість газу залишається незмінною 7,96 грн/м³ (з ПДВ, без вартості транспортування). Інші компанії для чинних абонентів тарифи не змінюють. А от ціна для нових абонентів може бути іншої – це треба уточняти у свого постачальника. Тарифи діють до травня 2023 року.

Вартість доставлення газу теж не змінюється. Вона залежиться від обсягу споживання газу минулого року.

Вартість води та водовідведення

Ціна на гарячу та холодну воду з 1 листопада для всіх споживачів гарячої води та опалення залишається на рівні 1 січня 2022 року. З початку року встановлено тариф на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення у розмірі 30,384 грн (у т. ч. ПДВ 5,064 грн) за 1 куб. Щоправда, у різних областях України тарифи на холодну воду можуть дещо відрізнятися, але нових цін наразі не затверджували.

Вартість електроенергії

31 жовтня, завершується період дії тарифу на електроенергію. Та попри побоювання населення, вартість електроенергії не змінюється. У п’ятницю у Міністерстві енергетики заявили, що тарифи на електроенергію для населення не зміняться до кінця опалювального сезону. Пільгові ціни на електрику зберігатимуться до 31 березня 2023 року.

Нагадаємо, споживачі, які використовують до 250 кВт на місяць, платять по 1,44 грн, а ті, хто використовує понад 250 кВт – по 1,68 грн.

Натомість бізнес платитиме за світло більше уже з 1 листопада. Згідно з проєктом НКРЕКП, тарифи будуть на рівні 6 гривень. Експерт з житлово-комунальних послуг Олег Попенко розповів, що фактично електроенергія буде коштувати для бізнесу на рівні 7 – 7,5 гривень.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень