Українцям в жовтні збільшили компенсацію на оплату комунальних послуг

Заяву треба подавати щомісяця й вказувати зміни, якщо такі відбулися

З 1 жовтня в Україні удвічі збільшили розмір компенсації на оплату житлово-комунальних послуг. Йдеться про виплату у 900 гривень за одну людину на місяць, яку відшкодовують учасникам програми «Прихисток».

Державна програма передбачає виплату компенсації за житлово-комунальні послуги тим, хто безоплатно прихистив внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій або зон проведення воєнних (бойових) дій, повідомляє Міністерство з реінтеграції окупованих територій.

У літні місяці українцям компенсували 450 гривень. Збільшити виплату у два рази вдалося завдяки оновленому Меморандуму про співробітництво, який від імені Уряду уклав Мінрегіон із Товариством Червоного Хреста України.

У Постанові № 1094 від 30 вересня говориться, що власники житла отримуватимуть по 900 грн за людину за місяць, замість 450 грн, які були до 1 жовтня. Компенсація передбачена громадянам, що прихистили таких осіб:

  • що проживали в територіальних громадах, розташованих у районі проведення воєнних (бойових) дій або перебувають у тимчасовій окупації, оточенні;
  • житло яких зруйноване або непридатне для проживання у результаті пошкодження через агресію РФ в Україні.

Для оформлення виплати власники житла мають подати заяву до органів місцевої влади, доповнивши її документами, що засвідчують особу розміщених ВПО. Крім того, необхідно вказувати зміни у кількості розміщених осіб або про припинення їхнього розміщення.

Для того, щоб отримувати виплати від держави, потрібно не мати боргів за комуналку. Виплата компенсації провадиться до 20 числа наступного місяця.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень