З якої дати зміняться тарифи на газ для населення

Експерти впевнені, 7,96 грн за куб надто низька ціна

Тарифи на газ для населення зростуть, і станеться це очевидно після опалювального сезону. До цієї дати діє урядовий мораторій, який забороняє підіймати ціни на комунальні послуги, й зокрема на газ.

З найбільшою ймовірністю ціни на газ зростуть 1 травня 2023 року.

Так вважає голова комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев. За його словами, тариф для населення невиправдано низький. 98% побутових споживачів купують газ у «Нафтогазі», за ціною у 7,96 грн за куб.

З економічної точки зору тарифи на газ треба підіймати вже. Але є принципова позиція влади – тримати тариф незмінним до завершення опалювального сезону. Тобто споживачі можуть бути певними, що кінця квітня 2023 року тарифи не зростуть.

Позиція президента – до кінця квітня тарифи на газ не змінювати. Але зрозуміло, що потім вони повинні зрости. Їх треба було підіймати ще раніше, адже ситуація з бюджетом буде складна. Податкові надходження не покривають навіть військових витрат, - каже Данило Гетманцев.

Джерело: cxid.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень