Українці зимою за газ заплатять більше ніж минулого року

Якщо порівняти квитанції 2022 та 2021 року

Тарифи на газ цього опалювального сезону не зростатимуться. Мораторій діятиме до кінця воєнного стану та ще 6 місяців після його завершення. Але за даними Держстату, якщо порівняти січень-серпень минулого року з поточним, виявиться, що газ подорожчав приблизно на 16%.

У грудні 2021-го кубометр газу «Нафтогаз» продавав за 6,33 грн, а в грудні цього року – вже 7,96 грн за куб. Тож якщо взимку на опалення будинку використовують газ для опалення, то 200 кубів газу:

  • у грудні 2022-го доведеться заплатити 1592 грн;
  • у грудні 2021-го платили лише 1266 грн.

Тобто платіжка за газ збільшиться на 326 грн.

А ось із тарифами на опалення (централізоване) ситуація не змінилася. З минулого року практично жодне підприємство своїх розцінок не змінило. І щонайменше до середини наступного року не змінить.

Здебільшого таке рішення ухвалює місцева влада, проте негласно в уряді рекомендували всім «заморозити» ціни, також ухвалено мораторій на рівні парламенту.

Джерело: OBOZREVATEL

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень