Терміново треба «закрутити гайки»: газу на опалювальний сезон не вистачить

Газу у вільному продажу не буде, як й грошей на його закупівлю, - вважає експерт ЖКГ

Газу може не вистачити на опалювальний сезон, тож його споживання треба обмежити вже, вважає експерт з питань ЖКГ Олексій Кучеренко.

Газ в сховищах - 13.34 млрд кубів. Вугілля на складах - 1.9 млн тонн. Планові завдання по газу 19 млрд кубів - аж ніяк. Була «мильна бульбашка» з самого початку. Фантазують про 15.5 млрд кубів на 1 листопада, у що я не вірю. Максимум, як на мене - 14.5. Вугілля планується планово 2.6 млн тонн - виглядає реалістично, - пише Кучеренко.

Чи вистачить Україні електроенергії – питання поки теж залежить від розвитку подій навколо ЗАЕС. Якщо окупанти такі від’єднають її від української енергосистеми, то й електрикою проблем не уникнути.

Ключове питання - чи буде в балансі ЗАЕС. Якщо ні - листопад експорт закінчується і профіцит перетворюється в дефіцит. Європа попереджає і спонукає громадян та бізнес до обмеження в споживанні. Правда - не зовсім поки виходить, - поділився експерт.

Тож українське суспільство треба негайно вчити ощадливо ставитися до енергоресурсів – вони вичерпні й не дешеві. Треба скоротити споживання газу, електроенергії й використовувати менше води.

Наразі на європейському ринку газ надто дорогий, тож купляти його по 3000 доларів за тисячу кубометрів в Україні не будуть, оскільки й грошей на такі витрати – немає.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень